7. tiineyskuukausi

Blendan 7. tiineyskuukausi alkaa aatonaattona. Silloin on vuorossa toinen virusaborttirokotus ja ruokinnan tarkistus. (hevoset on lähes vapaalla heinällä muutenkin, mutta tarvitseeko jotain vitamiinia yms. lisätä) Tiineys on edennyt ilmeisesti hyvin, kun Blendalla on vauhtia riittänyt, vaikka on käsiteltäessä rauhoittunut huomattavasti vuoden takaiseen verrattuna. Olemme vuonisporukalla vertailleet jo tiineiden tammojen mahojen muotoja. Blendalla taitaa olla orivarsa tulossa, kun maha leviää alaspäin. Tammavarsa on uskomusten mukaan tulossa jos maha leviää sivusuunnassa, kuten Blendan kanssa samaan aikaan astutetulla Kotalan Glimrende Rosalla.

Tässä selkeä orimasu, eli alapömppö kuvassa.

Vertailukohteeksi katselin kuvia Blendan aiemmasta tiineydestä pari vuotta sitten Idan blogista:

Tämä kuva otettu siis Idan blogista ja tässä Blenda odotti joulukuussa 2015 tammavarsaa. Blenda on tosin klipattu eikä samanlainen turrikka kuin nyt, mutta maha on selvästi enemmän kyljillä kuin alhaalla.Entäs sitten kun se orivarsa syntyy? Taitaa olla lähes kaikilla kasvattajilla toiveena tammavarsa, kun orivarsa tuopi omat haasteensa ja se lähes poikkeuksetta ruunataan tai myydään.. Minulla ei ole tiloja pitää oria eikä sen puoleen mitään osaamistakaan orin käsittelystä tai koulutuksesta.  Onneksi siinä on vuosi aikaa miettiä. Tavoitteena on saada varsa terveenä maailmaan jo kahden vastoinkäymisen jälkeen.

Toisaalta.. jos veisin orivarsan muualle kasvamaan ja koulutettavaksi, niin että hakisi sille oripäiviltä 3 vuotiaana jalostuslupaa, voisi Iitun astuttaa sillä! :) Siinä olisi se erisukuinen ori, mitä olen Iitulle odottanut. Mutta kaikki tuo vaatii rahaa ja kun yksin pyörittää tallia niin ei asiat ole ihan yksinkertaisia. Tammahan mulle jäisi joka tapauksessa ja sen kanssa olisi kaikki niin paljon helpompaa.


Kommentit

Suositut tekstit