Katapultti-Simo

Simo on heitellyt viime aikoina ratsastajia selästään oikein urakalla. En ymmärrä, mikä siihen on mennyt. Ei se minun kanssa ole hölmöillyt, on mennyt oikein esimerkillisen hienosti ja rennosti. Tuo käytös alkoi oikeastaan siitä kun Simolla kävi pari vuokraajaehdokasta kokeilemassa tuossa.. kuukausi? kaksi? sitten. Tuolloin Simo nakkasi kolme kertaa ratsastajat permantoon ja on siitä lähtien heitellyt varomattomia ratsastajia selästään ihan käynnissä. Simon kanssa pitää olla kokoajan hereillä, eikä saa unohtua hetkeksikään ihailemaan maisemia ja matkustamaan. Simo nimittäin huomaa juuri sillä sekunnilla kun ratsastajan huomio herpaantuu ja muks! perä lentää ja samalla myös ratsastaja kaulan yli.


Olen käynyt viimeaikoina Simon kanssa pilkkopimeällä tuulessa ja sateessa maastoilemassa pelkässä otsalampun valossa ja Simo on kulkenut rennosti ja reippaasti. Eikä ole pahemmin jumitellutkaan, vaan on lähtenyt mielissään lenkille.  En tiedä onko Simolla jokin protesti vaihtuvia ratsastajia kohtaan. Simo nimittäin testaa heti uusia ihmisiä, että pääsisikö tätä ratsastajaa heittämään pois selästä ja lopettamaan hommat sitä kautta. Simo saa väistämättä joka kerta palkinnon kun ratsastaja tippuu selästä, sillä silloin työnteko keskeytyy hetkeksi. Siksi on tärkeää yrittää pysyä kyydissä kuin takiainen ja pistää entistä kovemmin töihin jos yrittää riekkua. Näinä vuosina kun Simo on minulla ollut on tuo pukittelu vähentynyt sitä kautta, kun  Simo on oppinut, että hölmöilystä seuraa aina vain rankempaa työntekoa. Kun Simo on ollut nätisti, olen kehunut sitä ja päästänyt helpolla.

Tänään kävin Simolla ratsastelemassa ja alkuverkaksi ajattelin kiertää pellot käynnissä. Simo oli todella jännittyneen oloinen ja valmiina singahtamaan pienestäkin syystä. Simo ei millään tuntunut keskittyvän, joten otin Simon ympyrälle pellon ainoaan lumiseen kohtaan ja siinä pyörittin niin kauan kunnes Simo myötäsi ja rentoutui. Lopetin hommat siihen ja käytiin vielä rennot loppukäynnit metsäpolulla.


Kommentit

Suositut tekstit