Kevättä rinnassa (riehumiskuvia)

Nyt on ollut jonkin aikaa niin kuivaa, että uskaltauduin päästämään hevoset pitkästä aikaa laitumeen irroittelemaan. Monta kierrosta pukkilaukkaa painettiinkin ja välillä vaihdettiin suuntaa. Tuo teki oikein hyvää kun pääsit laukkaamaan ja venymään kunnolla. Lisäksi pelasin varman päälle ajatellen ylihuomisen maneesireissua kun en halua mitään pommia alle silloin.. Kamerakin oli pitkästä aikaa mukana, joten tuli edes jonkinmoisia kuvia. Otin tällä kertaa liikkuvan kuvan -asetuksella. Välillä onnistui, välillä ei. Se parempi objektiivi on edelleen haavelistalla, niin ei tarvitsisi olla hevosten jaloissa kuvailemassa... 

Blenda ja Iitu

Blenda ja Iitu

Blendan perä lentää

Ja ylös

Blendan tanssi
Simo

Simo
Iitun loikka


Iitu lempparihommassaan eri hyppäämässä ojaa


Blenda ei uskaltanutkaan hypätä ja veti jarrut kiinni

Tammat mittailee toisiaan
Iitu muikeana

Blenda syöksyy

Iitu

Nappisilmä Iitu <3Iitu mutristeleeVuonojono

Simo kirmailee
Blenda ja Simo
Blenda

Lauma
Symppis Simo

Näin kuvia katsellessa tuli mieleen, että hevoset on nyt karmeimmassa kuvauskunnossa mitä voisi kuvitella. Talviturkki on lähtenyt osittain, hankaumia ja kaljuja laikkuja näkyy karvapeitteessä. Painon pudotus näkyy roikkuvana nahkana Simolla ja Iitulla on vielä talvelta kolmisenkymmentä ylimääräistä kiloa mukana.

Otin hyvissä ajoin jo lantanäytteet hevosilta. Simolla ja Blendalla oli puhdas, mutta Iitulla on taas loisia. Iitulla on ollut joka kevät loisten munia lantanäytteessä. Madotuksen jälkeen olen ottanut uuden näytteen, joka on ollut puhdas eli matolääke kyllä tehoaa. Iitu on vaan jostain syystä herkempi loisille, vaikka syö samaa ruokaa ja elää samoissa olosuhteissa kuin muut.


Kommentit

 1. Alkoi soimaan päässä " vieläkö on villihevosia ..." ? Näyttää olevan :)
  Ihan huippuvauhdikkaat kuvat . Että mä tulin hyvälle mielelle tuosta riemusta !

  On kyllä kevätkarvat meidän issikoilla myös kuin kapisilla ketuilla konsanaan. Ja karvapilvi leijailee ratsastaessa ympärillä... Tyylikästä menoa ratsastajan röhiessä karvoja kurkustaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla, että kuvat piristi päivää :) Kapinen kettu on kyllä osuva ilmaisu, oikein alkoi naurattamaan :D Karvapilven olen huomannut myös kärryillä ajaessa kun istuu sopivasti siinä hevosen takana niin kaikki tuulen mukana lähtevät karvat tulee suoraan naamaan..

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit