Hevoset -messujen löytöjä

Viikon myöhässä tulee tämä vuosittainen hehkutus Hevoset -messuista, mutta annettakoon se anteeksi kun matkustin heti maanantaina Espanjan lämpöön ja sen jälkeen olen ollut pari päivää kuumeessa. Messut ei pettäneet tänäkään vuonna. Olen itse aivan täysi tarjoushaukka. Se mielihyvän tunne kun tekee hyviä löytöjä erittäin edulliseen hintaan on kyllä sanoin kuvaamaton, mutta tuo pätee vain hevostarvikkeisiin, joiden hamstraamista ei voita mikään.

Olin lauantaina paikalla heti yhdeksältä kun ovet aukenivat. Ensimmäisenä ryntäsin tietenkin tavarakojuille hakemaan parhaat päältä. Se kannatti, nimittäin hinnoitteluvirheen takia sain Puuilom pisteeltä MSM jauhetta uskomattoman halvalla, 4 €/purkki. Heti omien ostoksien jälkeen tuo hinta korjattiinkin jo 10 €/purkki. Lisäksi hamstrasin ensimmäisenä Iitulle hengitysyrttejä, nimittäin Tallitukun pisteeltä Respiratory Tracts -yrttisekoitusta. Iitulla alkaa näkyä jo keväiset siitepölyallergian oireet kun hengitys rohisee hieman.

Luulin messuilla ottamieni kuvien olevan tallessa iCloudissa, joten poistin ne puhelimesta. No eipä ollutkaan niin tämä on ainoa kuva messuilta..
Lisäksi ostin ihanan, violetin Fullneck villaloimen Simolle talvea ja kuivatusta varten. Sunnuntaiaamuna menin hakemaan samaa Iitulle ja yhtään ei ollut jäljellä. Ostin myös nätin kokoontaitettavan jakkaran, joka kulkee näppärästi mukana, silapatjan valjakkovaljaisiin, (joka osoittautui kiinnitykseeltään kehnoksi, mutta pysyy paikallaan joten kuten.) Messinkiset kolmipalat Iitun koulusuitsiin, satulahuovan Blendalle (huomaa harmaa väri), kolmet ratsastushanskat, heppanameja, mehiläisvahavoidetta ja 2 teho msm -linimenttiä. Itselleni löytyi vielä huippuhalvalla Bvertigon violetit housut harmailla polvipaikoilla, voi juku! Sunnuntailta ei tarttunut paljoakaan enää matkaan kun kaikki hyvät oli jo menneet. Cowboy Magic mane&tail suihke hännän selvitykseen sekä toinen iso säkki hengitysyrttejä oli sunnuntain saldo.

Ohjelmasta seurasin rotuesittelyn lauantaina (joka oli tänä vuonna täysi pohjanoteeraus..) Friisiläisen esittely kesti tuhottoman pitkään, samoin Lusitanojen ja hups! Vuoniksille ei jäänytkään aikaa, se juostiin läpi ja sitten huomattiin, että jotain unohtui ja otettiin sittenkin vielä takaisin. Hirveätä sähläystä. Tuntui, että kokonaisuutta ei oltu suunniteltu millään lailla, eikä koskaan tiennyt, mikä rotu tulee sisään. Hyvä fiilis jäi viimeisenä esiintyneestä shirehevosesta ja ylisöpöstä, hurjasta Pedro -miniponi orista, joka komensi valtavan suurta shirehevosta. Aiempina vuosina rotunäyttely on mielestäni ollut messujen kohokohta, mutta eipähän ensivuonna tarvite seurata sitäkään. Uskomaton floppi kyllä.


Sunnuntaina oli todella hyvä, Anna Von Wendtin vetämä kouluratsastusklinikka. Se oli sellaista ratsastusta, mitä oli ilo seurata ja esityksestä tuli ainakin itselleni monia ahaa -elämyksiä. Lisäksi kävin vaihtamassa kuulumisia Vuonohevosyhdistyksen ständillä, moikkaamassa Nikkeä karsinassa ja ulkona talutusratsastuksessa olevia vuoniksia. Lähdin sunnuntaina jo kahdentoista maissa äänestämään ja kotia kohti, koska Blendan omistaja, Ida tuli moikkamaan Blendaa ja käytiin ratsastelemassa. Oli kyllä nätti ja aurinkoinen keli :)

Kommentit

Suositut tekstit