Notkoselästä suoraksi

Simolla on jumppailtu koulua säännöllisesti nyt heinä-elokuun vaihteesta asti. Eli reilu puoli vuotta. Ympyrällä ja tasaisella työskentely on alkanut näkyä rakenteessa. Aiemmin etupainoinen ja notkoselkäinen Simo on muuttunut ryhdikkääksi ja suoraselkäiseksi. Tämä tietty aiheuttaa omat haasteensa satulan suhteen ja Simon kaarevahko yleissatula menikin myyntiin. Rasvaa selässä ei juuri ole, mutta lihakset ovat kehittyneet ja lavat ovat niin isot, että Simo tarvitsee leveän satulan hyvällä säkätilalla ja satulan siivet eivät saa olla liian edessä. Tuo joulukuulla ostamani suorahko Sydneyn koulusatula on ihan ok. Vähän tuppaa valumaan eteen, mutta oikeanlaisella vyöllä pystyy vaikuttamaan siihenkin. (heinämaha työntää satulaa eteen..) Hieman kyllä on kapeahko tuo 35 leveys lapojen takaa, saisi olla aavistuksen leveämpi.

Simo on myös alkanut kantamaan itseään jo ihan irtonakin liikkuessa. Enää ei löntystä pää alhaalla, paino etuosalla eteenpäin, vaan marssiin suht ryhdikkäästi. Ensi viikolla saan kokeiluun suorahkon Kent&Mastersin Cob -mallin yleissatulan. Nuo satulat on suunniteltu erityisesti cob -tyyppisille, lyhytselkäisille hevosille. Tärkein syy, miksi haluan juuri tuon mallin on vaihdettavat kaaret, joita voin vaihtaa vuodenaikojen mukaan; talvella tarvitaan leveämpä kaarta kuin kesällä kun hevoset laihtuu. Simon selässä ei varsinaisesti ole rasvaa, sillä vaan on todella isot lavat, erottuva ranka ja säkä.


Heinämahakin hupenee hyvää vauhtia kevään edetessä.


Simolle löytyi viimein koulupainotteinen vuokraaja, joka käy sijastani kouluvalmennuksissa ja käy Simolla muutenkin 2-3 viikossa, jes! Minä voin keskittyä ajamiseen ja maastoiluun :)

Kommentit

Suositut tekstit