Viime lauantain kouluvalmennusfarssi Simolla

Käydään noin kerran, pari kuussa kouluvalmennuksessa läheisellä maneesilla. Viime lauantaina osallistuin valmennukseen jälleen itse Simolla ja Senna oli Iitulla myös mukana. Edellinen valmennuskerta kaksistaan Simon kanssa meni oikein hyvin, vaikka maneesin katto rätisi ja paukkui silloisessa myrskyssä.
Matka maneesille sujui rennoissa merkeissä. Maneesille mennessämme siellä oli toinen ratsukko, mutta sekään ei aiheuttanut minkäänlaista reaktiota. Käynnissä Simo oli oikein rento, mutta kun aloimme lämmittelemään ravissa, juoksi Simo lähes kokoajan alta. Aina kun tunnilla on mukana joku emmekä ole Simon kanssa kahdestaan, ottaa Simo toisesta vähän liikaakin vetoapua. Pysyimme tarkoituksella vastakkaisella puolella maneesia Iituun nähden niin silti Simo spurttaili Iitun perässä yrittäen kuroa välimatkaa kiinni. Tein Simon kanssa ympyröitä ja voltteja, mutta taivuttelu tuossa vauhdissa oli aika hankalaa. Opettaja näki parhaaksi, että otamme muutaman kierroksen laukkaa molempiin suuntiin, jotta saadaan Simon energiaa purettua ja Simo kuulolle.

Vahoista tavoista pois oppiminen on yllättävän hankalaa. Monta vuotta harjoittelin pitämään käsiä ylhäällä, jotta Simo ei pääse pukittamaan. Nyt minun on ollut opeteltava pitämään käsiä alhaalla kun kädet nousevat helposti ylös laukatessa. Tehtiin ihan niinkin rautalankamallilla, että painoin käsiä kaulaa vasten pitäen ohjanpaineen tällöin tasaisena, eikä Simo päässyt tuosta asennosta pukittamaan. Tuo toimii niin kauan kun ei tule mitään yllättävää ja muistan siihen keskittyä. Ihan hyvin ja rauhallisesti alkoi sujumaan tuo laukka lopulta.

Laukkapätkän jälkeen otettiin ravissa pääty-ympyrät ja taivuteltiin kunnolla. Tämän jälkeen tehtiin pituushalkaisijalla pohkeenväistöä molempiin suuntiin. Oikealle oli taas helpompaa, mutta tällä kertaa myös vasemmalle onnistui lopulta ihan hyvin. 

Muutaman pohkeenväistön jälkeen aloitettiin laukkatehtävät. Tehtiin päätyyn ensin ravissa 10 metrin voltti, jolloin C kirjaimesta nostettiin laukka ja mentiin laukkaa pääty-ympyrällä. Simo oli ravissa alkuun kiireinen, mutta tein useamman voltin, jollain sain rauhoitettua. Laukan nostossa olikin sitten kumma juttu... Aina kun annoin laukkapohkeet, meni Simo jonkinlaiseen paniikkiin ja ampaisin kuin tykin suusta. Tämä tapahtui muutaman kerran ja Simo oppii jo parin kerran järkeen ennakoimaan ja alkoi ryöstää laukkaan C.n kohdalla jo ennen kuin edes pyysin. Vauhti oli aika haipakkaa ja ei ihan ehkä ollut mopo hallinnassa. Yritin hämätä Simoa muuttamalla laukkakohtaa, aloitinkin laukan pääty-ympyrän vastakkaiselta puolelta, jolloin Simo ei osannut ennakoida ja se rentouttukin vähän.

Toiseen suuntaan oli sama juttu, aina kun mentiin päätyyn, jännittyi Simo selkeästi ja ampaisi kuin ohjus matkaan, välillä pukittaen, välillä pää taivaissa rynnäten. Tein oikein monia voltteja ravissa ja ympyrälläkin otin ravia pitkään, jotta Simo ei panikoisi ja ennakoisi. Jotenkin saatiin Simoa siinä rauhoitettua onneksi. Kun mentiin kevyttä ravia rennosti lopuksi, nosti Simo siinäkin laukkaa ja lähti yhtäkkiä ryöstämään keskelle maneesia. Olipahan kummallista! Simo vaikutti jotenkin tosi ahdistuneelta ja jännittyneeltä kun vauhtia lisättiin. Ei hirmu onnistunut fiilis jäänyt viime kerrasta. Tuli melkoinen deja vu kolmen vuoden takaiseen kun terrorisoitiin Aitotallin tunteja :D Simo on tuosta ajasta kyllä rauhoittunut, joten oli äärimmäisen outoa, että tällä kertaa tarjoili moisen shown.

Tämä viikko onkin mennyt työmatkoilla pääosin. Maanantaina kuitenkin ehdin käymään Simon kanssa maastossa kuutamoratsastuksella ja tuolloin Simo oli ihan rento vaikka mentiin illan pimeydessä metsäteillä ihan kahdestaan. Tänään olikin vuorossa ajolenkki, joista Simo nauttii aina täysin rinnoin :)

Kommentit

Suositut tekstit