Kolmas vuonohevonen

Tänään Simolle ja Iitulle tuli aikainen joululahja kun Idan omistama Solsikkens Blenda muutti meille ylläpitoon. Olen pitkään pyöritellyt ajatusta kolmannesta seuraponista, alunperin mietin shettistä tai muuta pikkuponia, jonka elämän tehtävä olisi olla lähinnä oloneuvoksena, mutta sattumalta Blenda etsi ylläpitokotia kevyeen käyttöön/oleiluun ja täytti kriteerit oikeastaan täydellisesti.

Blendan tehtävä on siis pitää seuraa Simolle ja Iitulle ainakin näin alkuun. Riippuen Blendan voinnista, voidaan kevyet metsäköpöttelyt ottaa mukaan, mutta sillä ei ole kiirettä. Olen tuskaillut lihavien ponien kanssa koko tämän loppuvuoden niin Blendan myötä toivottavasti alkavat liikkua enemmän ja laihtuvat siinä samalla.

Ei paljon tarvii arvuutella kumpi on kumpi meinaa toi Simon pötsi.. *köh köh*


Alunperin minun on ollut tarkoitus astuttaa Iitu uudelleen Trollgutenilla ensi kesänä ja Simoahan ei tietenkään olisi voinut jättää yksin siksi aikaa, joten nyt on seuraa. Toisaalta on olemassa myös sellainenkin mahdollisuus, että Blenda astutetaan ja Iitua ei ainakaan vielä. Blenda on todistetusti varsonut onnistuneesti ja kasvattanut upean varsan. Iitun lokakuinen luominen jäi mietityttämään, entä jos astutan ja taas käy niin? Sitten lykkääntyy taas vuodella eteenpäin. Iitun pitäisi myös jo pikkuhiljaa päästä kesällä muutamiin kisoihin ja näyttelyyn. Mutta kaikki ajallaan. Eletään nyt vaan tässä hetkessä ja nautitaan siitä :)


Olipa muuten hauska seurata tuon kolmikon tutustumista laitumella. Kaikki kolme ovat aivan eri mallia!  Simo on on vankka ja paksuraajainen möllykkä, Iitu on kevyempirakenteinen, hyvin neliömäinen, tiivis paketti ja Blenda on todella hoikka, siro, pitkäraajainen ja -selkäinen tapaus. Blenda ei muuten korkeudessa montaa senttiä Simolle häviä, olisiko 146cm säkäkorkeudeltaan.. Täytyy mittailla kunhan asettuu ja päästään hoitotoimiin. Kuvat on aika surkeita kun yritin jotain puhelimella räpsiä. Muutenkin keli on harmaa ja kurainen niin eipä niitä nättejä kuvia muutenkaan tule. Otan koko porukasta kuvia kunhan maa on saanut valkean peitteen taas. Sitä odotellessa..

Simo piti koko ajan Iitun ja Blendan erossa toisistaan.

Kommentit

Suositut tekstit