Pitää olla pikkasen pläski?

Simon painon kanssa on aina ollut melkoista jojoilua. Kun Simo reilu kolme vuotta sitten minulle tuli, oli Simo äärimmäisen lihava ja lihakseton. Kovalla ja sitkeällä työllä sain laihdettua Simon jonkinmoiseen näyttelykuntoon. 

Siinä vaiheessa kun painomitan pituus ei riitä on jo syytä huolestua. Jos Simo tuosta enää kiloakaan lihoo, ollaan juuri siinä pisteessä. Mitta meinaa näyttää tällä hetkellä 600 kg. Yli sata kiloa enemmän kuin pitäisi. Juu, ei noihin painomittoihin ole luottamista, mutta kyllä se suuntaa antaa ja laihtumisen huomaa sen avulla kyllä jos ei paljaalla silmällä näe. 

Tämä kuva on eilen otettu. Sivusta ei ole niin paha kuin edestä.


Miten Simo on nyt paisunut kuin pullatakina? Loppukesästä Simo oli ihan ok kunnossa ja treenattiin ahkerasti koulua 1-2 kertaa viikossa ja siihen vielä maastoreissut ja kärrylenkit päälle. Lihominen alkoi oikeastaan klinikkakäynnistä ja ne parhaat hankikelit jouduin vain kävelyttämään Simoa parisen viikkoa. Tuon jälkeen pohjat on olleet niin vaihtelevassa ja huonossakin kunnossa, että lenkit ovat olleet käyntilenkkejä. Kyllä Simo niissäkin hikoaa ja käyntilenkkien pitäisikin olla paras apu painon pudotukseen ja kunnon nostatukseen. Mutta kun se reilu tunti päivässä ei riitä jos kaveri möllöttää heinälaatikon vieressä tai pihaton sisällä loput 22h vuorokaudesta..

Iitu ja Iitun pörrötukka.


Heinän määrää ei voi vähentää pihattohevosilla, mutta väkirehut on minimissään. Simo saa ehkä puoli desiä kauraa päivässä jos sitäkään, kunhan on jotain johon voin sekoittaa lisäravinteet. (MSM, ruusunmarja, biotiini, sinkki ja E-vitamiini..)

Jos tulisi edes lunta niin, että pääsisi pellolle hankitreeniin, alkaisi kilot karista. Ollaan kiipeilty ahkerasti mäkiä kinttupoluilla, joten jalkoja ainakin joutuu nostelemaan jo siellä.

Alan olla jo neuvoton.. Niin kauan kun on pakkasta, ei voi vähentää heinää. Olen myös avannut tarhasta toisen puoliskon käyttöön, jotta on isompi liikkumisala. Viikonloput on myös laidun käytössä, jota ainakin Iitu on hyödyntänyt kovasti.

Myös Iitu on lihonut melkoisesti painomitan mukaan, sillä paino näyttää lähes 500 kg. Iitulla kyllä kävi se onnettomuus tarhassa, joten jouduttiin Iitunkin kanssa olemaan hissuksiin pari viikkoa. Pyrin liikuttamaan hevosia olosuhteiden mukaan joka päivä, mutta se ei tunnu riittävän..

Luotan siihen, että viiden päivän päästä saapuva joululahja laittaa hevosille niin sanotusti vipinää punttiin ja ihan omaehtoinen liikunta lisääntyy, mutta siitä lisää tuonnempana :)


Samasta havusta on kiva syödä.


Kommentit

Suositut tekstit