Ensimmäinen kouluvalmennus piikityksen jälkeen

Kolmatta viikkoa on vierähtänyt siitä kun käytiin Simon kanssa klinikalla. Olen käynyt Simon kanssa kävelylenkeillä niin ratsain, ajaen kuin taluttaen ja viikko sitten alettiin ottamaan ensimmäisiä ravipätkiä suorilla. Eilen lähdettiin aamuvirkkuina seitsemältä maneesille. Matkaa on reilu kilometri, joten siinä talutellessa saa hyvän lämmittelyn myös itselle ja tulee alkuverkka hoidettua samalla.

Kävelymatkalla maneesille tulin ajatelleeksi tavoitteitani ratsastajana. Mihin oikein tähtään? Nyt kun Simo on kunnossa eikä ratsastusta rajoita mikään, olisi kiva päästä koulukisoihin räpeltämään Helppo C läpi. Simossa olisi kapasiteettia pidemmällekin, mutta ratsastajan taidot loppuvat. B:kin ehkä vielä menisi, mutta siihen se jää. 

Maneesilla aloitettiin ihan siirtymisistä. Reipasta käyntiä, pysähdys ja reippaasti käyntiin. Väliin otettiin muutama peruutus kun Simo tuntui hiippailevan pysähdykseen. Tehtiin myös väistöjä keskihalkaisijalta molemmille sivuille. Oikealle meni hyvin, mutta vasemmalle tehtäessä Simo tuntui unohtaneen, että miten niitä takajalkoja liikutetaan. Simo ei reagoinut pohkeeseen eikä raippaan. Parin onnistuneen väistön jälkeen jätettiin vasenpuoli rauhaan ja tehtiin oikealle vielä pari ennen ravisiirtymisiä. (Oikealle Simo otti ihan sidepassia paikaltaan ) Ensin Simo piti ihan vain saada ravaamaan eteen ja reagoimaan apuihin. Simo paineli sitä perus hölkkää, joten aloin herätellä Simoa reippaaseen raviin. Siinäkin oli työtä, kun Simo tarjosi laukkaa.. Laukassa oli vaan se ongelma, että Simo kokosi itsensä ihan äärimmilleen, jolloin vauhti hidastui entisestään. Kyllä se reipas ravi sieltä sitten muutaman raipalla muistutuksen jälkeen löytyi.

Ravissa tehtiin isot, 15m ympyrät molempiin päihin. Simon piti taipua, mutta ei kuitenkaan liian pientä ympyrää, jotta vauhti säilyi. Minulla oli tällä kertaa pelkkä oliivikolmipala suussa, mutta siitä  huolimatta Simo ei puskenut enää lavalla keskelle niin kuin ennen. Itse vaan istuin ihan mutkalla, joten omaan istuntaan sai keskittyä ihan tosissaan.

Laukkaa otettiinkin sitten isolla alalla jättäen kulmat loiviksi. Simo heitti parin pukin sarjan heti alkuun kun pyysin laukkaa, mutta laukkasi sitten reippaasti ja isosti. Sai istua aika rauhassa, mitä nyt käteni heilui kun Simon pää painoi tonnin ja jouduin sitä kannattelemaan ja nykimään ylös. Laukka jatkui hienosti ja reippaasti ja aina kun Simo yritti laskea raviin, muistutus pohkeella ja jatkui. 

Laukka onnistui molempiin suuntiin ja Simo ei nostanut _kertaakaan_ väärää laukkaa! Ihan mahtavaa! :) Laukka oli isoa ja reipasta ja joutui pikemminkin vähän pidättämään kuin ajamaan eteen. Tykkäsin kovasti!

Laukan jälkeen ravailtiin vielä vähän reipasta ravia ja lopeteltiin. Oliivikolmipala toimi hyvin ja Simo pysyi käsissä. Sydneyn uusi koulusatula oli oikein hyvä istua. Missään ei oikeastaan ole moittimista.

Hikinen Simo

Joko lähdetään?
Smurffi -Simo valmiina kotimatkaan
Laitoin GoPro -kameran maneesin laidalle vähän huonoon paikkaan ja valoon, mutta kyllä siitä videosta jotain selvää saa.

Kommentit

Suositut tekstit