1120 paalia

Tällä viikolla on painettu hommia heinäpellolla kun viimein saatiin useampi kuin yksi kuiva poutapäivä. Totta puhuen alkoi olla jo heinäpaniikkia ilmassa; Sataako koko kesä? Saadaanko ollenkaan heinää niitettyä ja paalattua? Viime lauantaina niitettiin ja sunnuntaina pöyhittiin. Sunnuntaina tietenkin satoi, niin maanantaina ja tiistaina pöyhittiin lisää. Keskiviikkona ja torstaina paalattiin ja eilen saatiin viimeiset heinät latoon ja ovi kiinni juuri ennen kuin alkoi sataa. Huh! 

Menipä täpärälle, mutta nyt on ainakin heinät talveksi. Yhtään ylimääräistä ei tullut, vaan nuo riittää juuri ja juuri. Syyskuulta -huhtikuulle tarvittaisiin 1400 paalia, mutta toisaalta lämpimänä kautena heinää kuluu vähemmän ja kovilla pakkasilla enemmän. Täytyy sitten huhtikuulla ostaa jostain heinää jos on tarvetta. Toivon toki, että hevoset saisi myös ensi vuonna laitumeen jo toukokuulla, muutoin ollaan pulassa.

Otin heinästä näytteen ja laitoin sen eilen postiin. Kun tutkimuksen tulokset tulee, on jännä verrata viime vuotiseen, erinomaiseen heinään. Veikkaan, että heinän hinta tulee olemaan tänä talvena huipussaan. Peltojen pinta-ala oli sama kuin viime vuonna, mutta heinää vajaa 1000 paalia vähemmän..Tyyli kohdillaan

Shortsit ei ole muuten mikään fiksuin veto heinäpellolle, jalat aivan verisillä naarmuilla

..mutta aurinkoa on saatava! On meinaa karmea ratsastajarusketus. Eli kaikki muu valkoista paitsi kädet ja naama.
Ensimmäinen kuorma purettu. Tämän jälkeen tuli vielä 9 kuormaa.


Koemaisto meneillään...

Herkullista näyttää olevan!

Kommentit

  1. Kuinka saitte heinät kuivaksi?? Meidän piti tänään mennä tekeen pikkupaaleja, mutta kas kummaa, eipä onnistu.. Muistaakseni ma kaatoivat heinän, sen jälkeen joka päivä pöyhitty, mutta eipä ole tarpeeksi kuivunut, että paaleihin saisi. Nyt meni sitten säilöksi kaikki. Hiukka syvältä nää kelit :<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi tuuri kun niitettiin lauantaina, eikä satanut ennen kuin torstai-iltana. (sunnuntaina oli pieni kuuro, mutta ei kastellut juurikaan maata). Ehtivät kuivumaan hyvin. :) Tarkoitus oli alunperin paalata nyt viikonloppuna, mutta sääennustus oli niin epävakaista, että piti ottaa töistä vapaata viikolla, jotta pääsi pellolle. On ollut kyllä kurja kesä! Heinää kyllä joudutaan ostamaan lisää keväällä, mutta se on sitten sen ajan murhe :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit