Ei näyttelyitä tänä kesänä

Talvella vielä kirjoittelin, kuinka Simo pitää saada hyvää kuntoon, että päästään pyörähtämään Hippoksen kehässä ja rotunäyttelyssä. No keväällä selvisi, että vähäisen osallistujamäärän vuoksi niitä ei järjestetäkään. Tänä kesänä järjestetään kyllä kaikenlaisia Match Show'ta, mutta ei niillä ole mitään arvoa hevoselle, joten emme niihin osallistu. 

Toki tuollaisiin osallistuminen toisi harjoitusta ja esiintymisvarmuutta niin itselle kuin hevoselle ja noissa on aina ihan kivoja palkintoja, mutta ei siitä tule merkintää minnekkään. Rotunäyttelystä ja Hippoksen kehästä tulee arviointi hevosen tietoihin, joka taas vaikuttaa hevosen arvoon. Jatkossa on esimerkiksi helpompi myydä kun on näyttöjä. Kun tamma on ollut arvosteltavana, tietää minkälaista oria etsii jalostuksen kannalta. 

Tänä kesänä olisi päässyt Iitulla osallistumaan jo mestiksiin, helppoihin luokkiin, mutta tuo astutuskuvio jyräsi kisasuunnitelmat. Toisaalta, elämä on valintoja. Tehdään nyt varsa, kisata ehtii myöhemminkin. Enkä tiedä, haluanko viedä 5 vuotiasta vielä kisaamaan. Haluan, että harrastaminen ja työskentely on mielekästä, ilman ylimääräisiä stressitekijöitä. 

Kirjoittelen Simon kuulumisista kohta erikseen, mutta Iitu voi toivon mukaan paksusti. Tasan viikon päästä Iitu ultrataan ja jos on tiine, pääsee Iitu kotiin! :)(ylläolevat kuvat viime kesältä)

Kommentit

 1. Vermossa on rotunäyttely, jossa Anna Pajanen tuomarina :) Siitä tulee merkintä hevosen tietoihin, vaikka ei Hippoksen virallinen kehä olekaan. Valitettavasti norjalaista tuomaria ei tänä kesänä ole tarjolla, mutta Pajanen on kyllä ehdottomasti paras vaihtoehto, mitä Suomesta vuonoille löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sieltä tulee :O Nooh, me odotellaan silti ensi kesään jos pääsisi tamma ja varsanäyttelyyn ;)

   Poista
 2. Toivottavasti Iitulla on sulle tuliaisia! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit