Tammikuun kuntokuuri

Havahduin eilen siihen, että Simo ja Iitu ovat lihoneet aivan järkyttävästi joulukuun aikana. Joulukuulla en juuri päässyt liikuttamaan säiden ja työtilanteen takia, joten möllöttivät vain tarhassa syömässä. Simolla on aina ollut sivupömppis, mutta maha ei sentään ole roikkunut. Nyt roikkuu ja Iitullakin roikkuu. Tammikuun tavoitteena on saada -20 kg pois Simolta ja kymmenisen kiloa Iitulta. Täytyy alkaa seuraamaan painomitan kanssa viikottain, vaikka sen tulos hieman heittääkin paksusta talviturkista johtuen.

Eilen ryhdyin toimenpiteisiin ja jätin soijan pois ruokavaliosta, Ei tarvita yhtään rasvaa lisää, vaikka soija onkin ollut kavioiden kannalta tärkeässä asemassa ja sillä on ollut tarkoitus kasvattaa myös Iitulle lihasta. Tosin tällä hetkellä ei ole mitään järkeä antaa yhtään ylimääräisiä rasvoja tai energiaa kun liikkuvat niin vähän.

Hevosten kunto on romahtanut kuukaudessa. Käytiin perinteisessä Tapaninpäivän maastossa ja Simo alkoi puuskuttaa jo pienen ravipätkän jälkeen. Laukassakin sai oikein pyytää eteen kun jokainen askel tuntui niin raskaalta ja kankealta. Ei tullut pukkejakaan. Lenkki oli pituudeltaan vain 6 km, mutta Simo oli lenkin jälkeen korvia ja turpaa myöten hiessä. Iitukin hikosi hieman, mutta lähinnä ryntäistä. Simo jaksaa vain lyllertää ison mahansa kanssa. Heinästä en voi vähentää, koska se on lämmönlähde pihattohevosilla, eikä muutenkaan saisi laihduttaa ruokaa vähentämällä vaan liikuttamalla.

Nyt aloitetaan kunnon rakennus niin sanotusti nollasta. Kiipeilylenkkejä vaan metsässä ja pitkiä käyntilenkkejä alkuun. Sitten voidaan alkaa nostamaan vauhtia. Aloitan tämän kuntokuurin uuden vuoden jälkeen. Saa nähdä kuinka paljon pystyn liikuttamaan, mutta ainakin positiivista on, että päivät alkavat taas valostua ja pitenevät kevättä kohti mentäessä. Valo tekee ihmeitä. Eilen ratsasteltiin pilkkopimeässä pellolla otsalamppu päässä ristiin rastiin, eikä hirveästi voinut tehdä mitään. Peltokin tuntui paikoitellen inhottavalta kavioiden pohjiin kun maa oli kokkareinen ja jäinen.

Ympäristö antaa omat haasteensa liikutukseen, mutta mikään ei estä esimerkiksi talutuslenkkejä, vaikka ei muuta pääsisi harrastamaankaan.

Simo möhömahoineen

Kommentit

Suositut tekstit