Persaukisen elämää

Siinä vaihessa kun tilillä on 20 euroa ja on vielä puolet kuusta jäljellä tulee mietittyä, että onkohan tää hevosten pito ihan täysjärkisen hommia.. Saa olla melkoinen velho, että saa loihdittua ruuat itselle 20 eurolla 2,5 viikoksi. En ymmärrä, että mikä siinä on kun palkka tulee ja menee samana päivänä. No okei, ihan vinkki vitosena voin kertoo, että jos ostat talon niin ÄLÄ remontoi, ennen kuin sinulla on säästöjä remonttia varten. Velaksi ei kannata rempata tai olet siinä pisteessä, että maksat asuntolainaa, autolainaa, remonttilainaa, luottoa ja siihen päälle vielä kuukausittainen sähkö-, jäte- ja vesilasku. 

En tiedä millä pyhällä hengellä tässä on kituuteltu. Kummasti kyllä hevosille kustannan eläinlääkärit, erikoisruuat ja varusteet. Siinä kuussa kun ei ole kengityksiä tai eläinlääkärikuluja, ajattelen että "huh, nyt jää säästöönkin" No ei jää. Tulee joku taloon tai autoon liittyvä yllättävä meno maksettavaksi.

Joku varmaan muistaa, että alettiin tekemään kentän pohjia tossa syksyllä. Siellä on muutama salaojaputki maassa ja loput putkesta odottamassa. Voipi olla, että en pysty maksamaan 160 tonnia mursketta siihen keväällä ja kenttä jää myöhemmäksi. Myös tarhan pohjia täytyy rempata taas keväällä. Ajattelen jotenkin kokoajan, että kun tästä selviää niin sitten helpottaa...mutta jotenkin alkoi masentaa tässä pimeässä syyssäässä.

Hevosten ylläpitoon ei varsinaisesti mene kuluja, sillä heinät on jo ostettuna. Kuluja on vain vesi ja kivennäinen sun muut jauheet silloin tällöin. Onneksi hevosilla on kuitenkin mukavaa ja ne tuovat iloa elämääni :)


Kommentit

 1. 160 tonnia??? Niin paljon :O Mä olen ihan loppu itse. Laitoin ylläpitoilmon ponista. Nyt masentaa ja kaikki meni vain monimutkaisemmaksi ja pahemmaksi. Raha perkele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, no neljä kasetillista pitää ainakin tilata ja yhdessä kasetissa on 40 tonnia mursketta.. muutoin ei tule kunnon pohjaa, mut ehkä lykkään vielä. Se on kuitenkin sellainen + 2000 € paukku :D Toisaalta harrastaminen olis niin paljon helpompaa kun olis kenttä, nyt kun ei pääse pellolle eikä tielle niin hevoset masentuu ja lihoo kuraisessa tarhassa :( Voi ei, kurja juttu :( Toisaalta mieluummin ehkä hetken ylläpito kuin että joudut luopuun Rimbosta. Raha kyllä pystyy masentaan. Miten helppoa elämä oliskaan jo voittais lotossa ;)

   Poista
  2. No sepä.. No. Jos ei sopivaa kotia löydy niin ponski ei lähde mihinkään ja mä alan syömään vaikka pelkkää kaurapuuroa..

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit