Olet mitä syöt

Vanha kunnon sanonta pätee ilmeisesti myös hevosiin. Tuossa kuukauden päivät sitten kirjoittelin Simon kompuroinnista ja mahdollisesta nivelrikosta. Jäi mysteeriksi, oliko sittenkään kyse nivelrikosta, sillä Metacam -kuuri ei vaikuttanut mitenkään. Aloitin kuitenkin varuiksi syöttämään MSM;ää. Ja pari viikkoa sen jälkeen sain neuvoja naapuritallin asiantuntijalta, jonka omalla ravurilla on nivelrikkoa ja hän on perehtynyt kaikkiin mahdollisiin valmisteisiin.

Tarkoitus oli ostaa Agrimarketista Racing MSM jauhetta, mutta hylly oli tyhjä. Onneksi vierestä löytyy Tokmanni, josta ostin purkin Pharman MSM jauhetta.

Naapurilta sain vinkin, että perus MSM jauheista ei ole mihinkään ja suosittelikin tilaamaan Aviformin Suppleaze Goldia (löytyy mm. www.hepola.net) Tuo tuote ei sisällä lainkaan täyteaineita, joten et maksa tyhjästä.


Hierojaa en ole vieläkään saanut tilattua, sillä hevosen tulee olla kuiva, jotta hieronta onnistuu. Sadesäällä se on pihattohevosten kanssa helpommin sanottu kuin tehty. Nuo kun jostain kumman syystä tykkäävät seisoa myös kaatosateessa vaikka sisällekin pääsisi.

Kuitenkin olen huomannut Simon liikkeissä selvän eron. Simo jopa vapaasta halustaan leikkii ja irrottelee enemmän. Ennen sai irtojuoksutuksessakin pyytää, että laukkasi ja silloinkin tuli vain pukkilaukkaa. Sunnuntaina päästin hevoset laitumelle ja irtojuoksutin samalla. Simo painoi oikein kunnon neliä useaan otteeseen ja lähti omasta halustaan. Iitu oli aivan onnessaan kuin kerrankin Simo leikki ja Iitu heitteli oikein kunnon riemupukkeja paikallaan ja yksi pukki osui vahingossa Simoa peppuun kun neiti oli niin tohkeissaan. Simo siitä vähän hermostui, että alkaako Iitu haastamaan ja monotti vähän korvat luimussa. Sain hauskoja kuvia menosta, joten julkaisen niitäkin kohtapuoliin.

Lisäksi Simo saa Chia de Gracian ruusunmarjajauhetta. (tämä tuoksuu niin herkulliselle, että oli pakko maistaa.. Niin ja ensi kesänä meikäläisen löytää ruusupuskista.)


Ainiin ja ylläolevien erikoisvalmisteiden lisäksi Simo saa soijarouhetta, biotiinia, Mineral Plus kivennäistä ja puoli desiä auringonkukan siemeniä. Olen siis omien periaatteideni vastaisesti (Vähemmän on enemmän) sortunut jos jonkinlaiseen purnukkaan...mutta ei haittaa jos niistä on oikeasti hyötyä!

Kommentit

Suositut tekstit