Välineurheilua?

Sana välineurheilu tulvahti mieleeni kun järjestelin eilen varustehuonetta. En pidä itseäni varsinaisesti välineurheilijana, sillä minulla ei ole juuri merkkivälineitä, vaan kaikki on käytettyjä tai alekorin löytöjä. (Paitsi viikonloppuna ostamani Back on Track -selänlämmitin Simolle..)

Tosin kun aloin laskea, paljonko minulla onkaan varusteita jo pelkästään Iitulle, tuli mieleeni, että vähemmälläkin voisi pärjätä. Löysin Iitulle viimeinkin jo jonkin aikaa etsimäni koulusatulan. Iitulla on niin lyhyt selkä, että etsinnässä oli 16" penkki ja sen piti olla leveä myös. Myös edullinen hinta oli kriteeri, koska neljävuotiaan selkä ei varmasti ole löytänyt vielä lopullista muotoaan. En voinut uskoa, millainen tuuri kävi kun löysin käytettynä uskomattoman pehmeän ja mukavan koulupenkin ja kauppaan sisältyi Showmasterin kouluhuopa, Stübbenin kouluvyö ja jalustinhihnat !

Iitulla on nyt Piab Elegant -merkkinen koulusatula käytössä. Istuin olisi melkein voinut olla jopa 16,5", sille olisi ollut vielä tilaa selässä ja oma persus olisi ehkä paremmin istunut penkkiin. Ei sillä että tämäkään huono on. Kun istuu tiiviissä kupissa niin ei ainakaan pääse liikkumaan. Satulassa oli muutama kosmeettinen virhe ja siksi se onkin tällä hetkellä suutarilla paikattavana. Iitulla on nyt kahden viikon loma, joten korjauksellakaan ei ole kiirettä.



Testasin satulaa Iitulla kaikissa askellajeissa, eikä Iitu reagoinut satulaan. Satulasta ei myöskään tullut jälkeä, kaaren alla on hyvin tilaa, eikä satula pyöri. Satulassa oli todella hyvä istua kun sai istua syvällä ja lähellä hevosta. Laukka oli ihanaa, mutta Iitun pompottavaa harjoitusravia ei tämä satula kyllä parantanut. 

Mutta sitten takaisin aiheeseen. Iitulta löytyy  yleissatula, koulusatula, länkkäri, neljät suitset, 8 satulahuopaa, 3 fleeceloimea kuivatukseen (1 edustuskäyttöön, kaksi kotona käytettäväksi, talvella myös päällekäin), 7 riimua, 2 jännesuojat, 4 hivutussuojat, pintelit, kuljetussuojat, 4 kpl bootseja, 5 kuolaimet, ratsastusloimi, heijastinloimi...

Simolta löytyy yleissatula, länkkäri, 3 suitset, 4 kuolaimet, 3 fleeceloimea, 2 heijastinloimea, 1 ratsastusloimi, 1 toppaloimi, 1 verkkoloimi, 7 satulahuopaa, 6 kpl bootseja, 6 riimua, pintelit, kuljetussuojat, 

Lisäksi on vielä valjakkovaljaat, ohjat ja valjakkosuitset yhteiskäytössä.

Olen hamstrannut tavaraa ajatuksella "jos joskus tarvis". Pointti tässä jutussa on se, että vähemmälläkin pärjää. Toisaalta viisastuin kesällä, että ei kannata heti lähteä myymään tarpeettomia halvalla kun tarve saattaa yllättää vuoden päästä, jolloin joutuu ostamaan saman tavaran kalliilla.


Kommentit

  1. Mä taas olen ihan liian pihi ostamaan yhtään mitään! Edes hepalle. Meillä on oikeastaan ihan hirvee kasa loimia, kahdet suitset (joista toiset tehty jämäpaloista), kahdet suojat etusiin, nivelkuolain, olympiat, juoksutusliina, muutama irronnut kenkä pyörimässä, harjat, hoitoaineet, vähän linimenttejä, hanskoja pesuun ja siistimiseen, satulasaippuat, pesusieni, harjat ja kaviokoukut, muutama pyyhe? Ei välttämättä varustehuoneessa omien ja vuokraajien ratsastustarvikkeita lukuunottamatta muuta kuin yhteinen päiväkirja :D Ei tule ainakaan muuta mieleen. Tietty kivennäinen ja suola, paljon porkkanoita ja omenoita ja leipää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä meen ihan hulluksi kun jossain lukee ALE tai -50% tai loppuunmyynti. Oon yleensä tosi pihi, mutta en tiedä mikä napsahtaa päässä kun saa alennettuun hintaan. Täytyy vaan yrittää pysyä poissa kaikista hevostarvikeliikkeistä alennusmyyntien aikaan. Ja muutenkin itelle en osta mitään, mutta hepoille tykkään ostella. On ihanaa hypistellä kaikkea niille vaikka eivät kyllä osaa arvostaa :D

      Poista
    2. No jos mulla ois ylimääräistä rahaa nii tietäähän sen osoitteen mihin ne menis :D mulla on koko ajan kyl hankintalistalla jotain. Nytkin! Ne bootsit, Micklemsit, kaulakappaleellisia kuivattelu- ja sadeloimia, hepan tukanhoitoaine ja psyllium mut silti aina viimeiseen asti kituutan :D mut en tietenkään hevosen hyvinvoinnin kustannuksella..

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit