Kesälaitumille!

Kaverit pääsi tänään pari viikkoa etuajassa jo kesälaitumille. Voi olla että ratkaisu kostautuu jos tamppaavat koko laitumen hetkessä. Tarkoitus oli odottaa että laidun kuivaa ja heinä kasvaa vielä, mutta nämä sateiset kelit tekivät tarhasta aivan kuravelliä ja Simo ressukka tiputti kenkänsä alkuviikosta. Kenkä vääntyi jalan alla ympäri ja oli kiinni kahdesta naulasta. Onneksi huomattiin heti kun kenkä irtosi puoliksi niin irrotin naulat ja kengän tongeilla. Samalla myös raspasin kaviosta suurimmat  halkeamat pois. Kengittäjä tuleekin lauantaina niin senkin takia piti päästää jo laitumelle irroittelemaan, jotta ei heti riehu kenkiä pois.





Odotettu purukuormakin saapui pihaan alkuviikosta. Tänään tulee vielä uusi kuorma purua. Sateinen viikko on estänyt kentän pohjan muokkaamisen sillä mutaiselle pellolle ei ole mitään asiaa traktorilla. Kun pelto vähän kuivahtaa niin päästää perälevyn kanssa tasaamaan ja tiivistämään pelto. Sitten voi alkaa levittämään purua.


 


Tässä video kun päästin kaverukset laitumelle. Simokin innostui oikein riehumaan ja samanlainen meno jatkui pitkin päivää. Ihme, että malttoivat syödä kun oli kiire leikkiä.



Tarha on nyt pois käytöstä syksyyn saakka, jotta maa saa levätä. Pihatto hevosilla on edelleen käytössä, jotta pääsevät halutessaan suojaan.







Iitu leikkii


Pakoon!


Simo kävi tarkastamassa, että pihatossa on kaikki kunnossa.

Kunnossa oli, äkkiä takaisin laitumelle!

Iitun pienet kaviot ja Simon suuret kaviot. Ei mahtunut enää viime kesänä ostettu koon 5 tossu :(




Pihaton pohjalla on pellettikerros ja sieltä löytyy vesisanko, suolakivi + heinäverkko. Heinäverkon tosin jouduin poistamaan kun Simo oli repinyt verkon irti ja kieputteli sitä lattialla.. Hassua että tulivat mieluummin syömään sisälle heinää kuin viettivät iltaa laitumella!













Iitun mielestä pihaton oviaukkoon on mukava kyhnyttää












 Vielä näkymä peltoterassilta. Tässä on mukava istuskella kesällä kun hevoset laiduntaa vieressä :)





Kommentit

  1. Haha ihanat ponit! Annatko hevosille heinää kun on laidunkausi menossa? Jos annat niin annatko saman verran kun tarhakaudella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laidunkauden ajan saavat olla pelkällä ruoholla. Nyt alussa pidän heinän vielä lisänä, jotta ei tule muutosta yhtäkkiä heinästä kokonaan ruohoon. Näin vähennän riskiä mahdollisien ruuansulatusongelmien, ähkyn ja ripulin kanssa kun muutos tapahtuu asteittain. On nuo kyllä syöneet ruohoa oikeastaan koko talvenkin ajan, mistä ovat sattuneet löytämään, mutta parempi pelata varman päälle :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit