Perjantai / päivä 4

Lähdettiin heti aamusta Tanilan maneesille. Maneesille on matkaa kilometri, joten siinä matkalla saa hyvät alku ja loppukäynnit. Tällä kertaa meillä ei ollut valmennusta vaan tarkoitus oli tuupata itse koulua ja työskennellä molempien kanssa pääasiassa ympyrällä. Maiju ratsasti Simolla ja minä Iitulla. Maneesi oli vasta lanattu ja valtavan iso, joten tehtiin niin että minä menin oikeassa päädyssä ympyrällä ja Maiju meni vasemmassa päädyssä. Näin pystyttiin keskittymään kokonaan omaan tekemiseen, eikä kaveri häirinnyt.




Menin Iitulla pääty-ympyröitä kevyessä ravissa molempiin suuntiin, sitten pohkeen väistöä keskihalkaisijalta ja lopuksi nostin laukat molempiin kierroksiin pitkää sivua pitkin. Iitu osaa nostaa laukan myös käynnistä. Iitu nostaa laukan ulkopohkeella. Eli kun ulkopohjetta siirtää ihan vähän taakse nousee laukka ilman sen kummempia patisteluja. Iitu laukkasi aika vauhdikkaasti suoraa sivua, mutta antoi kiinni kuitenkin. Myös raviympyrällä oli aluksi aika kuuma.












Simo oli kuulemma laiskanpulskea itsensä. Simo inhoaa yli kaiken kentällä pyörimistä ja sama pätee myös maneesiin. Innokkaasta ratsusta tulee laiska vastarannan kiiski ja saa kokoajan ratsastaa eteen ja takoa kylkiä. Simo on todella työlästä pitää ympyrällä kun se puskee jatkuvasti lapa edellä keskelle. Laukka ei meinannut nousta Simolla tänään millään ja pyöri todella jähmeästi.







Molemmat hevoset oli kuitenkin aivan poikki maneesireissun jälkeen ja tallusteltiin rauhassa kotia kohti. Palkkioksi pääsivät päiväksi metsälaitumelle, josta tosin ei löydy vielä ruohoa.. Huomisen saavat levätä ja sunnuntaina todennäköisesti taluttelen niitä vuoron perään metsässä.


Kommentit

Suositut tekstit