Raskas viikko

4.10. Takana oleva viikko on ollut melkoista menoa. Suoraan sanottuna on ollut aika raskasta. Simo tykkää Iitusta. Iitu tykkää Simosta. Rasmus tykkää Simosta. Iitu ei tykkää Rasmuksesta. Rasmus ei kauheasti välitä Iitusta. Simo on oikeastaan neutraali Rasmusta kohtaan.

Tiistaina vein hevoset laitumelle tien toiselle puolelle. Vein ensin Rasmuksen, joka jäi hirnumaan, kunnes vein Simon kaveriksi. Simo jäi hirnumaan kunnes vein Iitun laitumelle. Ilmeisesti hevosten päivä laitumella sujui ihan hyvin. Kaverini oli tulossa ratsastamaan Simolla ja tarkoitus oli että menemme maastoon ja otan Iitun mukaan. Hain Iitun ensin laitumelta ja Simo jäi hirnumaan perään. En sen kummemmin välittänyt vaan vein Iitun talliin harjausta varten. Iitu teki peräti seitsemät kakat ja pissasi sisälle kun oli niin stressaantunut yksin olosta. Kaverini tuli ja lähti hakemaan Simoa laitumelta. Jatkoin harjausta ja yhtäkkiä kuuluu ryminää, Iitu hyppää pystyyn ja nään oviaukosta, kuinka Simo ja Rasmus laukkaavat hurjaa kyytiä tallin ohi. Simon riimusta roikkui ketjukin vielä. Onneksi autoja ei tullut kun hevoset laukkasivat tien yli ja onneksi ne laukkasivat suoraan tallille. Avasin vain portin tarhaan niin hevoset menivät sinne ja ryntäsivät pihattoon katsomaan Iitua. Otettiin Simo sitten Iitun viereeen harjaukseen. Rasmus katseli kokoajan pihaton oviaukossa. (Pidän tallin ja pihaton välistä ovea auki harjatessani hevosia, oviaukossa on köysi pitämässä hevosia ulkopuolella.) Kun hevosilla oli varusteet lähdettiin ulos. Simo meni nätisti, mutta kun Iitu joutui Rasmuksen kanssa vastakkain veti Iitu korvat luimuun, kiljui ja potki eteenpäin. Sitten jouduin ajamaan Rasmuksen kauemmaksi, jotta päästiin pujahtaan portista. Rasmus hirnui kovasti peräämme kun kuljimme tiellä poispäin tallilta. Lenkki sujui hyvin ja hevoset käyttäytivät nätisti.
Keskiviikkona annoin suosiolla hevosille vapaapäivän. Silloin ongelmia aiheutti vain ruokinta. Rasmus liikkuu nykyään pakittamalla valmiina potkimaan muut pois. Simo syöksyy Rasmuksen ja Iitun väliin suojelemaan Iitua ja ohjaa Iitun kauemmas. Jopa silloinkin kun Simolla on ruoka edessä ja Iitu menee liian lähelle Rasmusta, ravaa Simo tarhan poikki hakemaan Iitun pois ja jatkaa vasta sitten ruokailuaan. Ruoka on aina mennyt kaiken edelle, mutta nyt Iitu on jopa ruokaa tärkeämpi. On oikein hellyyttävää miten tärkeitä ne ovat toisilleen ja kuinka Simo Iitua suojelee ja ohjailee.

Torstaina kaverini kävi ratsastelemassa aamupäivällä Simolla "peltokentällä". Simo meni oikein rennosti ja nätisti. Iltapäivällä otin Iitun talliin ja tarkoitus oli työskennellä liinassa. Simo juoksi köyden läpi pihattoon rikkoen jo toisen narun viikon sisällä. Sitten Simo jäi talliin seisoskeleen kun harjailin Iitun. Päästin kaikki kolme pellolle ja irtojuoksutin niitä. Oli komean näköstä kun kaikki painoivat ryhmänä täyttä laukkaa pellolla.


Perjantaina hevoset saivatkin olla koko päivän vaiheeksi laitumella. Silloin ei ollut ogelmia ei viemisessä eikä hakemisessa. Tänään hevoset olivat päivän tarhassa, koska kengittäjä tuli kengittelemään Simon ja vuolemaan Iitun ja Rasmuksen. Simo nautti tapansa mukaan kengityksestä niin paljon että meinasi nukahtaa. Iitu olikin toinen juttu.. Se pomppi ja yritti jatkuvasti kiskoa jalkojaan pois kengittäjältä. Iitun kaviot vuoltiin ja raspattiin ja sädettä vuoltiin. Iitun vasemman puoleisesta takakaviosta löytyi mustaa säteestä. Kyseessä oli orastava sädemätä ja kengittäjä vuoli mustan osan pois. Säteestä lähti aika paljon ja sitten laitettin minun jo keväällä aiemminkin mainitsemaani Thrush Stopia. Kengittäjä antoi vinkkejä myös Iitun kavioiden putsaukseen.


Kommentit

Suositut tekstit