Kuumetta ilmassa

25.06.

Mennessäni tallille kuulin, että Simoa ei oltukaan rokotettu. Eläinlääkäri oli sitä mieltä että Simon rauhaset on niin turvoksissa, että ei uskalla rokottaa. Harjailin hyväntuulista Simoa ja puhdistaessani kavioita huomasin, että oikea etujalka hohkasi lämpöä. Kokeilin muita kavioita ja ne olivat selvästi viileämmät. Kävin kokeilemassa vertailukohteena myös Nesson kavioita ja ne olivat kaikki viileitä. Simolla kuitenkin oli ruokahalu ennallaan ja se oli oma pirteä itsensä, joten ajattelin seurata kentällä, onko käynti jotenkin vaikeaa tai aristaako Simo jalkaansa.

Lisäsin tähän kuvan sivuprofiilista, jossa on nähtävillä tuo poskiluun takana oleva rauhanen. Tässä kuvassa rauhanen ei ole turvoksissa, mutta tällä hetkellä se on noin kaksinkertainen aikaisempaan verrattuna.  Simo on nyt kevyellä liikunnalla eli ei hikisiä parin tunnin maastoreissuja hetkeen eikä kovaa uurastusta kentällä.

Johtuen hevosten sairastelusta myös tiistain tunti oli kevyt. Tunnilla tehtiin etuosakäännöksiä ja mentiin hyvin hiljaista ravia ja taivuteltiin. Simo käyttäytyi oikein nätisti eikä aristanut jalkojaan. Simo olisi halunnut mennä paljon lujempaa, joten sain pidätellä Simoa. Simo kuitenkin totteli nätisti apuja. Vaikka tunnilla mentiinkin rauhallisesti, oli Simo hieman hikinen tunnin jälkeen, joten laitoin sille loimen päälle ja juotin melassivettä. Päästin Simon illalla vielä hetkeksi tarhaan Salaman kanssa. Simo ja Salama olivat niin söpöjä kun ne menivät rapsuttamaan toisiaan :)Kommentit

Suositut tekstit