Parturointia ja karvanlähtöä

21.02.2014

Kiireisen viikon jälkeen pääsen vihdoin kirjoittelemaan miten Simon kanssa on mennyt. Maanantaina Simon uusi hoitaja kävi ratsastelemassa. Simo käyttäytyi kuulemma nätisti :)

Tiistaina osallistuin Simon kanssa tunnille. Simolla oli vedetty maanantaina sellainen hikireeni, että karvaa irtosi ihan mahdottomasti. Minulla on harjakivi ja magic brush, mutta vuonohevosen paksuun karvaan tehoaa mielestäni paremmin harjakivi.

Simolla on todella paksu ja tuuhea harja. Sitä ei saa millään leikattua nätisti muotoon, koska se kaatuu. Leikkasin siis Simolle siilin. Simo ei tykkää harjan leikkauksesta ja nyhertäessäni harjan kimpussa sakset lipsahti ja keskelle harjaa tuli kamala lovi :( Täytyy vaan toivoa, että myös Simon harja kasvaa nopeasti. (Ehkä biotiinia ruokaan?!) Tässä kuvassa näkyy Simon lyhennetty harja ja kolo keskellä harjaa. Kun harja alkaa kasvaa saa sitä muotoiltua enemmän "kärrynypyörän" muotoon.


Tiistain tunnilla mentiin...täytyy oikein miettiä. No aika paljon kevyttäravia ja keskityttiin istuntaan ja vastakkaisiin apuihin. Heti tunnin alussa kun nostettiin ravi, Simo ryntäsi laukkaan. Karjahdin Simolle, että "nyt mennään sitten kun halusti!" Ja kannustiin aina vain lisää eteenpäin, vaikka Simo olisi halunnut ottaa pikku pyrähdyksen ja lopettaa. Laukkasimme pari kierrosta ja kun Simo tuntui nöyremmältä hidastin kevyeeseen raviin. Tunnin lopussa tehtiin tarkoituksella puoliympyrän mittaisia hallittuja laukan nostoja vuorotellen. Kun Simo huomasi, mitä ympärillä tapahtuu ja kun muut nostivat tietyssä kohtaa laukkaa, kuumeni Simo niin paljon että alkoo ravaamaan kiitoravia pää ylhäällä ja yritti ryöstää laukkaan. Minulla oli täysi työ pidätellä. Laiska heppani oli muuttunut oikein kuumaksi. En halunnut ajaa Simoa kiitoravista laukkaan, joten kun ravi hieman hidastui aloitin noston. Simohan heitti muutaman pukin laukassa, mutta kannustin vain eteenpäin. Tunnin lopuksi olimme molemmat aivan hiessä.20.02. Torstaina osallistuttiin istuntatunnille. Ennen tuntia päätin kokeilla toisia suitsia ja laitoin niihin olympiakuolaimen. Ohjat kiinnitin keskimmäiseen pieneen renkaaseen. Lisäsin suitsiin myös turpahihnan ja alaturpahihna kiinnitettiin leuan alapuolelta isoihin renkaiseen.

Tunnilla minulla oli ihan eri hevonen kuin ennen! Simo kuunteli todella herkästi apuja ja minun ei tarvinnut kiskoa ohjista niinkuin yleensä, vaan pehmeä käsi riitti. Yleensä Simo nojaa koko painollaan kuolaimeen ja on hyvin raskasta kannatella päätä. Koska olen tottunut antamaan jatkuvia puolipidätteitä ravissa ja pitämään tiukan ohjastuntuman myös minun piti keskittyä, sillä ravi oli välillä liiankin hidasta kun Simo reagoi niin herkästi apuihin. Tunnilla ei ryöstänyt kertaakaan, vaikka toinen vuono harrasti Simolle tuttuja temppuja ja singahti aivan Simon vierestä liikkeelle. Simo vain katsahti ja jatkoi hommiaan. Ainuttakaan pukkia ei tullut vaan Simo kulki ikäänkuin ajatuksen voimalla. Olen niin onnellinen! Simo käyttäytyi upeasti ja sain sen ravaamaan muodossa korkeata ravia kaula kaarella! En malta odottaa seuraavaa ratsastuskertaa! Nyt pystyn keskittymään varsinaiseen ratsastukseen ja apuihin paljon enemmän kun ei tarvitse koko ajan tapella ryntäilyn ja pukittelun kanssa. Mahtavaa!

Maasta käsin tunnilla käytettiin juoksutusliinaa ja tehtiin ikäänkuin ohjasajoa yhdellä ohjalla. Ensin toiselta puolen ja sitten toiselta puolen. Simo toimi hienosti molemmilta puolin. Uusien suitsien kunniaksi harjasin Simon oikein hyvin ja tein Simolle kampauksen (joka sai Simon näyttämään tytöltä..)


Kommentit

Suositut tekstit