Maastoilua

23.02.2014

Eilen kävin jo heti aamusta Agrimarketissa kun ovet aukesi. Tarkoitus oli hakea tarjouksesta ratsastushanskat, mutta mukaanhan tarttui kaikenlaista.. mm. suojat Simolle, harjoja, hanskoja peräti kolmet kappaleet itselle, parit sukat raippa, harjakivi ja mitähän vielä... Karvankiillotusaine, joka on myös harjan selvityssuihke. Tallille päästyäni harjasin Simon oikein kunnolla harjakivellä. Karvaa irtosi melkoisesti. Suihkin karvan kiillotusainetta magic brushiin ja  harjasin Simon läpi. Selvitin myös otsatukan ja hännän. Simosta tulee aina vain valkoisempi, mitä lähemmäs kesää mennään ja mitä enemmän karvaa lähtee. Laitoin länkkärin selkään ja mentiin maastoon Hupun ja Lunan kanssa. Luna meni ensimmäisenä, Hupu keskellä ja olimme Simon kanssa peränpitäjinä. Hupulla on niin hidas käynti että olimme koko ajan pepussa kiinni ja Hupua ahdisti se, joten otimme Simon kanssa keskipaikan. Se sopi hyvin sillä Lunalla oli rivakka käynti, Hupu jäi jälkeen joten sitä piti odotella välillä. Vaikka menimme vain käyntiä ja kiipeilimme metsässä mäkiä ylös tuli hevosille ihan kunnolla hiki ja Simo ihan puuskutti kun päästiin tallille. Taluttelin Simoa hetken, että hengitys tasaantuui. Juotin Simolle ämpärillisen melassivettä ja annoin pari leipää. Vein Simon vielä kentälle, josko se olisi halunnut juosta. Simo seurasi minua vapaana ympäri kenttää kunnes löysi hyvän paikan piehtaroida. Simo nautti oikein täysin rinnoin piehtaroinnista, jonka jälkeen päästin sen Salaman kanssa tarhaan.


Tänään mentiin Roosan kanssa tallille. Roosa toi mukanaan furminaattorin, jolla se "furminoi" Simon. Vaikka olin jynssännyt Simoa harjakivellä jo 10 minuuttia, ei siitä lähtenyt karva ollut mitään verrattuna siihen furminaattoriin. Roosa myös lyhensi Simon harjaa entisestään ja leikkasi sen enemmän muotoon. Roosa lupasi myös ohentaa Simon harjaa kunhan se kasvaa muutaman sentin. Vaihdoimme tänään alkuverkan ajaksi hevosia ja pääsin kokeilemaan Nessoa. Nesso meni kuin ihmisen mieli. Kun nousin satulaan tuntui hassulta kun jalat olivat lähekkäin, eikä minulla ollut sellaista spagaattiasentoa kuin Simon leveässä selässä. Nesso teki pienestä pyynnöstä pohkeenväistöt, avotaivutukset, etuosakäännökset ja oikeastaan kaiken mitä hoksasin pyytää. Ravi oli hassua. Se oli niin pientä töpötystä ja jalat eivät nousseet paljoakaan maasta. Simolle on hyvin korkea ravi, vaikka se onkin pehmeää. Roosa kokeili samaan aikaan Simoa ja Simo tarjoili taas kaikki mahdolliset temput, pukitti ja sinkoili, mutta Roosa jaksoi sitkeästi pyytää ja laittoi Simon takaisin töihin jos se hölmöili. Vaihdoimme hevoset takaisin ja menimme kentällä jonkin aikaa kunnes laitoimme heijastinliivit päälle ja lähdimme maastoon.

Menimme 8,5 km maastolenkin ja aikaa kului kaksi tuntia. Maasto sisälsi metsäpolkuja, mäkiä, metsäautoteitä ja maantietä pikku pätkän. Maantiellä tuli takaa auto, jolloin käänsin Simon ympäri niin että se näki auton ja jatkoimme rauhallisesti kulkemista tien reunassa. Nyt jälkikäteen voin tunnustaa että olin aivan hermona, koska auto ei ole koskaan aiemmin ohittanut meitä. Sehän meni hienosti, Simoa ei vähempään voinut kiinnostaa että ohi ajoi joku auto. Kun pääsimme takaisin metsään Nessolla oli paljon menohaluja ja varsinkin mäessä myös Simo yritti lisätä vauhtia. Pidimme hevoset sitkeästi käynnissä että kunto kasvaa. Kun päästiin tallille oli molemmat ponit aivan hikisiä. Juotin Simolle taas melassivettä ja päästin sen tarhaan, jossa se sai heinää.

Huomenna Simo rokotetaan ja siltä otetaan verikokeet. Simolla on hieman turvonneet imusolmukkeet ja tallilla on muilla vuonoilla vielä pahemmin turvoksissa, niin varmistetaan että kaikki on kunnossa, eivätkä hevoset ole saaneet mitään pöpöä. Ensi viikolla siis vain köpötellään kun Simo ei saa hikoilla.


Kommentit

Suositut tekstit