Videot

Kokosin tälle sivulle blogissakin näkyvät videot, joita olen kuvannut Simosta ja Iitusta.Videot on aikajärjestyksessä, vanhimmasta uusimpaan eli uusimmat videot on sivun alalaidassa.


Viime kevään villityksenä oli kaljahaasteet ja toteutin sen myös Simon kanssa. Tässä vaiheessa Simon kanssa opeteltiin vasa laukan nostoja ja oli juuri aloitettu esteet. "Haaste" ei ehkä ole haaste useimmille ratsastajille ja hevosille, mutta Simon kanssa oli kyllä haaste. Tällöin Simo vielä pukitti jatkuvasti ja sinkoili milloin mihinkäkin. Saatettiin tehdä ihan rauhassa töitä ja wrooom! yhtäkkiä Simo otti sivuloikkaa ja lähti pukitteleen. Simo ei tykkää yhtään hyppäämisestä. Johtunee Simon raskasta rakenteesta, kun on massaa ei se hyppääminen käy kovin kevyesti. Ei olla Simon kanssa sitten hypätty 60 cm korkeampaa.Simo oli viettänyt talven parhaan kaverinsa Salaman kanssa kaksin tarhassa. Keväällä Simo ja Salama siirtyi orivarsojen kanssa metsätarhaan. Tällä videolla Simo oli juuri tuotu samaan tarhaan ja varsat tutustuvat varovaisesti Simoon, joka keskittyy lähinnä syömiseen.Simo muutti kesäksi Majan tallille ihan tähän meidän lähelle. Tässä Simo tuodaan suoraan trailerista ja päästetään kentälle ihmettelemään. Simon seuraksi tuodaan myös toinen vuonohevonen, tamma nimeltä Elli.Veikkaan, että kesä Majan Tallilla oli Simon paras kesä. Simo pääsi osaksi noin parinkymmenen hevosen laumaa, joten sai tosissaan elää laumaelämää. Oikea hevosen elämä teki todellä hyvää Simon mielenterveyden kannalta. Laidun oli valtavan iso ja lauma muutti paikkaa mm. kelin mukaan. Johtajatamma ohjasi laumaa ja muut tuli perässä, mihin tamma siirtyikään. Simo sai myös laumasta oman tyttöystävän, shettistamma Rasun. Simo ja Rasu olivat aina kaksin laumassa. Käväisin Juhannuksena katsomassa Simoa laitumella ja satuin paikalle juuri kun ukkosmyrsky oli tuloillaan ja hevoset vaihtoivat paikkaa. Oli todella mielenkiintoista seurata lauman suhteita ja hevosten käyttäytymistä!Kun laidun oli syöty, siirtyi lauma toiselle laitumelle. Satuin samana päivänä myöhemmin paikalle ja otin Simon kentälle. Noh, Simohan oli ihan tuohtunut muutoksesta ja juoksi ahdistuneena ympäri kenttää. En sitten tehnyt tuolloin muuta kun harjasin Simon ja irtojuoksutin sitä kentällä.Iitu ja Simo muuttivat meidän pihaan elokuun ensimmäinen viikonloppu. Tämä video on kuvattu heti ensimmäisenä Iltana kun Iitulla oli iltahepuli. En tiedä jännittikö uusi paikka vai leikkikö muuten vaan.


Kun Iitu ryntäili ympäriinsä, keskittyi Simo sillä välin itsensä rapsutteluun.

Video hevosten elämästä. Mukana tilallamme muutaman kuukauden asustanut Nigards Rasmus.

Sain lahjaksi GoPro Hero3 -kamera ja testasin sitä marraskuisessa maastossa Simon kanssa.

Iitun kanssa ratsastin ensimmäistä kertaa hangessa.

Opeteltiin Iitun kanssa kulkemaan maastossa. Tässä ensimmäiset ravit.

Noin viikko ensimmäisten ravien jälkeen otettiin Iitun ensimmäiset laukat maastossa.

Hassulle Iitulle omistettu video.

Kärryttelyä Simolla. Iitu opissa kärryjen perässä.

Perinteinen Tapaninpäivän maasto kahdestaan Simon kanssa.

Oltiin maastossa, Simo pelästyi jotain metsän laidassa ja Iitu ryntäsi perään pukittaen hurjasti, jolloin maastouduin yllättäen satulasta.

Iitun ensimmäinen kerta maneesissa.

Simon ja Iitun talviset leikit.

Simon juoksutusta liinassa.

Hiihtoratsastusta Simolla

Simon irtojuoksutusta ympyrällä.

Kevätlaukkoja sulaneilla teillä

Iitu palasi kotii kuukauden kestäneeltä ratsutukselta.

Kahden hevosen juoksutus samalla kertaa!

Iitun kanssa metsässä kiipeilemässä

Maneesilla Iitun ja Simon kanssa

Vauhdikas maasto

Hevoset pääsi kesälaitumille

Maastakäsittelyä ja kaulanarulla harjoittelua Simon kanssa

Kahlaamassa järvellä.

Poju muutti Iitun ja Simon seuraksi elokuun alussa. Poju on 5 vuotias suokkiruuna ja aika leikkisä tapaus. Teinit riehuvatkin usein laitumella ja tarhassa Simon ihmetellessä vierestä.

Käytiin taas eväsretkellä samassa paikassa kuin keväällä. Keli oli vain tuskaisen kuuma ja hevoset oli väsyneitä.
Pojun ja Simon kanssa vauhdikkaat laukat syksyisessä maastossa. Simo taas tapansa mukaan pukitteli, mutta laukkasi silti reippaasti. Pojat vähän innostuivat kisailemaan.
Hyppäsin Simon kanssa esteitä sänkkärillä. Simo ei ole mikään hyppääjä ja esteetkin oli max 70 cm. Ihan mukavasti meni kuitenkin pienistä protestipukeista huolimatta. Kovasti sai maiskuttaa ja pyytää ennen estettä.
Kerran kun oltiin kesällä pidemmällä maastolla, kuljettiin erään tallin ohi, jossa tutustuttiin uusiin ihmisiin ja hevosiin. Sovittiin, että mennään joskus porukalla maastoon. Mentiinkin ja ihan mukavaa oli!Tämä oli se pahamaineinen synttärimaasto. Normaalisti niin rauhalliset hevoset puhisi ja tuhisi jo pihasta lähdettäessä ja jarruja ei löytynyt niin mistään. Virtaa riitti ja mentiin lujaa. Jälkeenpäin ajatellen se oli hauskaa, mutta tuolloin ei paljoa naurattanut.Pakkasessa on jokin kummalinen asia kun se tuntuu olevan hevosten mielestä kovinkin hauskaa. Mitä enemmän pakkasta, sitä enemmän on virtaa. Simolla oli mahdollisuus vaikka nelistää hurjaa kyytiä, mutta kaveri keskittyi enemmän hölmöilyyn ja pukitti lähes jokaisella askeleella laukassa.Kokeilin kukkahackamoreja maastossa Simolla ja niillä ei ollut sitten minkäänlaista vaikutusta vauhdissa. Simo laukkasi hyrjää kyytiä kunnes edessa oli lätäkkö ja Simo veti täys stopin laukasta.

Kommentit

 1. Ihania videoita! :) Ja paljon. Pitää jatkaa kattelua toiste :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on niitä jokunen tullut kuvattua. Videoiden määrä jotenkin mystisesti lisääntyi räjähtämällä kypäräkameran hankinnan myötä ;)

   Poista
 2. Voi vitsi, mä en tiedä mikä näissä videoissa on mutta näitä on ihana katsella! Tuokin 12 minuutin mittainen maastovideo meni ihan hujauksessa ohi, jotenkin tulee niin rento ja rauhallinen olo kun katselee maastoilua ihanilla vuonohevosilla! Itse kun en nuoren tammani kanssa maastoon uskalla lähteä ollenkaan kun ryöstäminen on aika taattu ja en itse maastolenkkejä tunne, niin jotenkin nää sun videot saa ajattelemaan kuinka ihanaa maastoilu varmasti taas pitkästä aikaa olisi kunhan tuo neiti hieman rauhoittuisi! :) Lisää näitä, näihin ei kyllästy ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mielestäni maastoilu on juurikin parasta, mitä hevosten kanssa voi tehdä. Siellä luonnon ääressä mieli rentoutuu ja hevosetkin tykkää. :) Me vielä maastoillaan niin paljon, että hevoset on sinällään rentoja ja tottuneita, ettei tule samanlaista ryntäystä kuin esimerkiksi sellaisilla, jotka menevät pääasiassa kentällä ja pääsevät pari kertaa kuussa maastoon. Se voisikin olla aika karmeaa! :D Olen unohtanut päivittää tätä video -sivua, youtubesta löytyy enemmän, mutta lisäänpä nekin tänne. Kiva kun tykkäät :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit