Paluu kisatunnelmiin

 Viimeksi kun päivitin kuulumisia, oli kisakausi kuumimmillaan ja kauden pääkisat vasta edessä. Nyt viimeisistä kisoista alkaa olla kuukauden päivät ja kisakausi on selvästi hiljentynyt, ellei ole jäänyt jo kokonaan tauolle. Iitu osallistui siis Tampereen ratsastusseuran aikuismestaruuksiin esteillä 70cm korkeudessa. Tuo oli ehkä Iitun paras rata ikinä vaikka virhepisteitä tulikin kahdesta pudotuksesta. Parhaan radan tästä tekee tempo. Iitun lisäksi luokassa oli vain isoja hevosia ja Iitu oli ainoa poni. Ratsukoita oli yhteensä kahdeksan ja Iitulla oli lyhyillä kintuillaan silti 4. nopein aika. Aivan uskomatonta! Iitu oli todella energinen ja heitti pari ilopukkiakin. 



Mieluummin otetaan puomi tai kaksi nopealla ajalla kuin rämmitään rata puhtaasti läpi hyppäämällä lähes paikaltaan /pysähtymällä ennen estettä hitaassa temmossa.Tällaisia reippaita ratoja kun saisi lisää alle! Lienee tosin sanomattakin selvää, että 8 virhepisteellä Iitu ei sijoittunut, mutta oltiin silti äärettömän iloisia Iitussa tapahtuneesta muutoksesta.



Vuonohevosten mestaruuskilpailuihin lähdettiin toki hakemaan parempaa tulosta kuin viime vuonna, mutta tavoitteet asetettiin varovaisesti 57-58% sillä Iitun kokoamiskyky ja voima ei riitä vielä tarpeeksi A:n luokkiin. B:tä Iitu puksutteleekin ihan hyvällä menestyksellä. Verkassa Iitu oli taas erinomainen, mutta radalla se eteenpäinpyrkimys taas vähän tyssäsi. Silti Iitu suoritti siististi ja mukavasti ja yllätti meidät saaden 59,167% ja toiselta tuomarilta jopa 60,208%. Oltiin hurjan yllättyneitä ja iloisia ja tuli ihan uutta motivaatiota treenaamiseen :)





Esteillä toivoin vain hyväksyttyä suoritusta. Vaihtoehtona olisi ollut myös 70cm rata, mutta Iitu osallistui 80cm mestaruusluokkaan. Tavoitteena oli saada hyväksytty suoritus vaikka pudottaisi kuinka monta puomia hyvänsä. Iitu oli verkassa erityisen hyvä, mutta radalla hyytyi, selvisi kuitenkin viimeiselle esteelle asti, jossa otti liukupysähdyksen ja ratsastaja jatkoi yksistään matkaa päin estettä. Hylkyhän siitä tuli. Eli esteiden osalta ei tavoitteita saavutettu tänä(kään) vuonna.



Onneksi mestisten jälkeen Iitu pääsi vielä hyppäämään Pinsiön ratsastuskoulun harjoitusestekisoihin mukavan 70cm luokan. Siellä kävin mukavasti sillä Iitu oli reipas ja tasainen ratsastaa. Tuli puhdas rata ja aikakin riitti 3. sijaan. Eli lopullinen sijoitus 3/8 ja Iitu pääsi ensimmäistä kertaa kunniakierrokselle esteillä.  



Koska oli hyvä vauhti päällä niin Iitu osallistui samana viikonloppuna seuraavan päivänä myös Pirkkalan ratsastuskoulun harjoituskoulukilpailuihin. Sieltäkin tarttui ruusuke ja sijoitus, sillä Iitu sijoittui Helpossa B:ssä 4/14 prosentein 62,40% jääden vain 0,5 pistettä jaetulla toisella sijalla olevista. Kunniakierrokselle molempina päivinä. Olipas mukava viikonloppu ja kiva kun Iitullakin välillä kulkee ja saadaan niitä kivoja kisakokemuksia :)



Talvella olisi tarkoitus pyörähtää satunnaisia estekisoja Niihamassa eli Tampereen ratsastuskeskuksessa sekä satunnaisia koulukisoja lähistöllä. Ettei jää ihan vallan kisakausi kesään, vaan pidetään rutiini myös talvella yllä. Nyt jäätiin niin hyvään vaiheeseen, että tästä on hyvä jatkaa treenejä.

Kommentit

Suositut tekstit