Takaisin satulaan

Nyt on viimein jäkitarkastus ohi ja lääkärinkin lupa tai oikeastaan jopa suositus palata takaisin satulaan. Ratsastus on erinomaista treeniä keskivartalon palautumiseen sekä lantionpohjan lihaksistolle. Pakko tosin tunnustaa, että kävin jo viikkoa aiemmin kevyet lenkit Iitulla ja Simolla. Tulloin menin pääasiassa käyntiä, mutta juhannuksen aatonaattona tein jo kunnon koulutreenin Iitun kanssa. Kumma juttu, miten tykkään  mennä Iitulla kentällä, mutta maastossa turhaudun ja hermostun kun Iitu on niin tahmea.

 Iitu oli ollut edellisenä päivänä Pohtiksella estekisoissa, joten vaikutti hieman kankealta alkuun. Siispä aloitin ihan avotaivutuksella ensin käynnissä ja sitten ravissa. Kun ne alkoivat sujua, lisäsin myös sulkutaivutusta käynnissä. Iitu notkistui niin, että alkoi jo ravaamaan reippaasti ja huomasin tilaisuuteni laukan nostoon. Laukka nousi hyvin ja pyöri upeasti. Kunhan jaksoin istua itse laukassa. Keskivartalon lihaksisto on synnytyksen jäljiltä niin kehno, että kovin pitkään en jaksanut istua Iitua pyöreään muotoon ja silloin kun hellitin niin laukka loppui helposti ja muoto katosi. Iitu kyllä menee hienosti itse, kunhan vain jaksan istua oikein. Olin yllättynyt, miten hyvin sain Iitun kulkemaan. Seuraavaksi aion jatkaa sulkutaivutuksia käynnissä ja ravissa ja alkaa kokeilemaan myös laukassa, kunhan Iitulle muistuu mieleen viime kesänä tehdyt asiat. Nuo taivutukset kokoavat Iitua hyvin ja on erinomaista harjoitusta takaosalle, ihan esteitäkin ajatellen.

Iitu sai jäädä juhannukseksi lomailemaan ja itsekin pidin pari päivää väliä, koska en olisi yksinkertaisesti kyennyt ratsastamaan. Oudokseltaan kävelin länkisäärisesti pari päivää, kun lonkkiin koski. Kyllä tästä onneksi kohta taas vertyy ja tottuu :) Juhannussunnuntaina kävin Simolla maastoilemassa. Paarmoja lukuunottamatta oli mukavaa. Laukattiin pitkin metsäteitä ja nautin joka hetkestä. Myös Simo tuntui nauttivan ja kulki innokkaasti.


Kommentit

Suositut tekstit