Helga 1v

Helga täytti virallisesti vuoden perjantaina 31.5. Aika on mennyt hirmu nopeaan, kun miettii, että juuri Helga oli ihan pieni. Viimeisimmän mittauksen mukaan säkäkorkeus on nyt noin 130cm ja lautaskorkeus noin 135 cm. Eli melkoisesti on vielä takakorkea, mutta elättelen toiveita josko elokuuhun mennessä vähän tasoittuisi. Toki on mahdollista, että olen mitannut säkämitalla päin metsää jos Helga on ollut huonossa asennossa. Jos meinaa mitan saada yksin niin täytyy toimia ripeästi, kun Helga on hetken paikallaan.

Meillä on Helgan kanssa paljon työtä edessä nyt kesällä. Helga on vähän turhankin virkeä ja energinen tapaus. Tulee hyvin paljon emäänsä Blendaan, joka kaipasi kanssa pääkopalleen virikkeitä ja ylimääräisen energian purkamista tai turhautui helposti. Taluttaminen käynnissä onnistuu joten kuten ja samoin pysähtyminen, kunhan Helga malttaa keskittyä eikä yritä näprätä riimunnarua tai kytätä ympäristöä. Ravaaminen taluttaessa onkin ihan oma lukunsa ja siitä ei vielä tällä hetkellä tule mitään kun Helga sinkoilee narussa. Lisäksi pitää harjoitella pesua ja traileriin lastaamista. Nämä kaikki tulee olla hallussa ennen elokuun Pony -näyttelyä. Jos itsellä olisi aikaa niin ei olisi mitään hätää. Aikaa luulisi olevan, kun olen koko ajan kotona, mutta kun vauva on jatkuvasti iholla kiinni, ei hevosten kanssa touhuilusta tule mitään. Täytyy saada joku hoitamaan vauvaa, että pääsee tekemään Helgan kanssa harjoituksia. Kerran viikkoonkin olisi jo hyvä juttu.

Rakenteellisesti Helga näyttää myös hyvin paljon emältään. Helgalla on pitkät jalat, suht pitkä kaula ja selkä.Olen tästä enemmän kuin onnellinen kun miettii vaikka Iitua joka on lyhyistä lyhyin niin selästä, jaloista kuin erityisesti kaulasta. Etenkin varusteiden löytäminen on ollut haasteellista.

Tässä viimeisimmät rakennekuvat. Ei ollut fiksu idea ottaa kuvia, kun hevoset on olleet muutaman päivän rehevässä laitumessa, sillä nestepöhö on melkoinen. Onneksi sekin tuosta tasoittuu.Muuten kehnossa asennossa korostuu pitkähkö kaula. Näkyy myös takakorkeus.


Helga on iloinen ja sosiaalinen tyyppi, joka on aina ensimmäisenä moikkaamassa ja lähdössä mukaan, kun menee laitumeen. Helgan kanssa saa kuitenkin olla tarkkana,  ettei se ole liiankin tunkeileva ja pitää selkeät rajat.

Kommentit

Suositut tekstit