Tapaturma-altis Helga

Ei ole ehtinyt kulua montaakaan kuukautta siitä, kun Helga paineli laitumella kaikkien aitojen läpi teloen oikean etujalkansa samalla. Polviin kietoutuneet sähkölangat poltti polvista karvat niin, että niihin ei vieläkään ole kasvanut karvaa tilalle. Tuolloin Helga selvisi viikon levolla pihattoon suljettuna ja kylmäilin jalkaa ahkerasti,


Tällä kertaa Helga oli onnistunut repimään poskensa johonkin. Poskeen oli ilmestynyt kunnon palkeenkieli ja nahka roikkui poskesta. Turkki oli ikäänkuin noussut kuprulle siten, että alta näkyi vereslihaa ja verta tuli ihan reippaasti. En käsitä, minne Helga on poskensa tuikannut. Haava näyttää siltä, että silmän alta on työntynyt jotain alaspäin voimalla. Onko työntänyt päänsä heinäladon seinästä läpi ja repinyt siinä, onko Iitu purrut Helgaa päähän.. jäänee mysteeriksi.

Arpinaama -Helga


Koska nyt on talvi, annoin haavan olla. Putsailin haavaa päivittäin ja annoin sen kuivua. Kieltämättä pari tikkiä olisi varmasti auttanut asiaan, mutta päädyin vain huuhtomaan haavaa ja odottamaan. Nyt haava onkin jo kuivunut mustaksi, mutta Helgaa ilmeisesti kutittaa haavasta, koska on onnistunut jo hinkkaamaan sen uudelleen auki. Nyt seurailen, miten haava paranee ja millainen arpi jää. Ei auta kuin toivoa, että otsatukka kasvaa aikanaan sen verran pitkäksi, että arpi jää piiloon. Olisi repinyt jonkin muun paikan kuin pään..

Pikku haava ei vauhtia hidasta

Kommentit

  1. Onpa varsalla käynyt tuuri, ettei osunut silmään! On sen verran lähellä tuo haava. Laserilla voisi saada sen paranemaan mahdollisimman hyvin, mutta kun on noin lähellä silmää niin voi olla riskihommaa. Laserhan ei saisi mennä silmään, kun voi tehdä reiän verkkokalvoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, oikein onni onnettomuudessa. Ajattelin, että hankala on sörkkiä haavaa, niin paras on kun antaa olla ja parantua itsekseen :) Onneksi talvella ei ole ötököitä eikä muutenkaan pitäisi pöpöjä olla kun pakkasta ja kuivaa

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit