Yrteistä apua hengitysteille ja jaksamiseen

Viikolla tuli postissa laatikollinen yrittejä ChiadeGracialta. Nyt on paljon siitepölyä ilmassa mikä näkyy ja tuntuukin, että kaikki paikat on aivan pölyssä. Ei siis ihme, että Iitulla rohisee hengitys. Ostin jo messuilta huhtikuussa Iitulle Deep Breath -yrittisekoitusta, mitä Iitu saa ihan jatkuvana kuurina päivittäin.  Lisäksi otin nyt kokeiluun kylmäpuristettua hamppuöljyä , joka toivottavasti toisi Iitulle sitä toivottua lisäenergiaa.


Olen käyttänyt Chia de Gracian tuotteita jo useamman vuoden ja tällä hetkellä tallin hyllystä löytyykin jos jonkinlaista pussukkaa:
Hampun siemeniä ja ruusunmarjaa käytän päivittäin kaikilla. Iitu saa Deep Breath -yrittisekoitusta ja spirulinaa hengitysteille. Simo saa pirunkouraa ja kurkumaa kausiluontoisesti. Kun Simolla oli virtsaamisvaivoja, annoin Simolle Don't worry, pee happy -yrttisekoitusta.

Mieluummin haen apua yrteistä erinäisiin vaivoihin ennen lääkitystä. Hyvänä esimerkkinä tuo Iitun siitepölyallergia, joka on saatu pysymään tänä vuonna suht hyvin kurissa, kun aloin syöttämään hengitysteille tarkoitettua yrttejä jo ajoissa. Parina aiempana vuotena olen ollut hieman myöhässä ja Iitu onkin yskinyt kovasti ja hengitys rohissut selvästi. Ensimmäisenä vuotena jouduin antamaan Iitulle kortisoni ja Histec kuurin, kun en ymmärtänyt ajoissa, mistä on kyse. Muut yritit Iitu syö mielellään, mutta ruokalusikallisen spirulinaa Iitu jostain syystä tunnistaa heti ja silloin hieman nirsoilee. Spirulina on kuitenkin myös erinomaista hengitysteille, joten yritän parhaani mukaan peittää sen makua muilla yrteillä.

Simolla kun on jo iän tuomia jumeja niin Simo saa päivittäin MSM+ ruusunmarjaa ja jäykimpinä tai kovimpina treenikausina lisäksi kurkumaa ja pirunkouraa.

Vaikka yrtit tarjoavat apua monenlaiseen vaivaan niin kuitenkaan ei silti saa unohtaa perusruokintaa. Yrtit täydentävät erinomaisesti ruokavaliota. Yrttejä käyttäessä tulee huomioida sopivuus, esimerkiksi tiineille tammoille ei saa antaa useimpia yrttejä (Blendalle olisin halunnut antaa vaikka mitä, mutta onneksi tarkistin ensin) ja yrteistä täytyy tarkastaa doping varoaika kilpailukäytössä olevilla hevosilla. Tämä onneksi lukee pakkauksissa selkeästi.


 Henki kulkee! T: Iitu


Kommentit

Suositut tekstit