IItu VRS:n kouluratsastuskilpailuissa

Iitu käväisi viikko sitten harjoituskoulukilpailuissa Valkeakosen ratsastuskeskuksessa. Simo oli samaisessa paikassa kisoissa vuosi sitten. Tarkoitus oli mennä lauantaina Ylöjärvelle koulukisoihin, mutta siellä riehuvan pääntaudin takia ei uskallettu riskeerata, vaan peruttiin osallistuminen ja mentiinkin sunnuntaina Valkeakoskelle. (Ikävä kyllä kisojen jälkeen selvisi, että pääntauti on levinnyt jo koko Pirkanmaalle, joten enää ei todennäköisesti harmillisesti päästä kisaamaan ennen kesäkuuta..)

Iitu osallistui Helppo C ja Helppo B luokkiin. Ohjelmina oli Helppo C:2 2000 ja Helppo B KN Special 2009. Alkuverkka oli suhteellisen pitkä, jossa Iitu oli alkuun kovin energinen, mutta en tiedä väsähtikö vai menikö mielenkiinto ennen radalle pääsyä. Raviosuus meni oikeinkin nätisti, mutta kyllä huomasi, että Iitua joutui ihan tosissaan ratsastamaan eteenpäin kun ravi jäi vähän sellaiseksi hiippailuksi ja ilman pyytämistä ei varmaan olisi liikkunut mihinkään. Ravi kuitenkin meni nätisti ja tiet olivat tarkat. Vasen laukka meni hyvin, mutta oikeassa nousi väärä ja Iitu rikkoi myös raville. Lopussa ravi meni oikein hyvin. Prosentteja kertyi 58,63%Vaikka Iitulla oli jo yksi luokka ja pitkä verkka takana, tuntui Iitu jollain lailla vasta heränneen B:n radalle. Raviosuudet meni tarmokkaasti ja tiet hyvin. Laukka oli taas se mikä veroitti pisteitä, laukka oli etupainoista ja siirtymät vähän epätasaisia, muuten oikein hyvä rata ja prosentteja kertyi 60,80%

Ei hullummin Iitun toisiksi koulukisoiksi!Kuvista huomaa, kuinka satula oli valunut eteen. Ei varmaan ollut mukavaakaan liikkua kun satula painaa niskassa. Vaihdoin Iitulle kapeamman kaaren satulaan ja heti istuu paremmin. Lisäksi Iitulla on käytössä muotoiltu vyö, jonka pitäisi pitää satula paremmin paikallaan.


Kommentit

Suositut tekstit