Kuukausi aikaa reenata

Nyt on ollut niin kuivia kelejä, että kotipihan kenttä on ollut oikein tehokäytössä. Ollaan menty siinä lähes joka päivä. Toisaalta saisi jo sataa, jotta heinäpellot ja laitumet saisi vettä, mutta en valita kun on kerrankin päästy treenaamaan kunnolla. Viime viikolla harjoiteltiin Simon kanssa kentällä neljä kertaa koulua. Mietin, että kyllästyyköhän kaveri jo kun aina vaan jumpataan samoja asioita. 

Meillä onnistuu laukkaympyrä jo joten kuten, eikä Simo tarjoa enää vastalaukkaa oikeaan kierrokseen. Myös lävistäjä sujuu jo ilman, että Simo tiputtaa raville tai vaihtaa laukan. Suurin haaste on askeleen pidennys. Se ei vaan millään onnistu. Simo ei pidennä lainkaan tai vaihtaa laukalle. (ironista, että tuossa tarjoaa itse laukkaa kun muuten joutuu pusertamaan joka askeleen laukassa..)

Anu ja Marika kävi pitkästä aikaa kylässä viime perjantaina. Anu on käynyt Simolla ratsailla pyörimässä viime syksynä sänkipellolla, joten siitä onkin jo tovi vierähtänyt. Ihan mukavasti sujui, tosin töitä saa tehdä ihan hirveästi ja varsinkin laukka on tosi raskasta, kun Simo ei ylläpidä sitä itse lainkaan. Positiivista oli kuitenkin se kuinka Simo on alkanut hakea pyöreäksi, eikä puske lapa edellä enää keskelle kenttää.

Suvi kävi eilen pitkästä aikaa kouluttamassa Simoa. Moni talvella opittu asia oli vaipunut unholaan tai Simo vastusteli. Simo haki aika korkeaankin motoon jo ja meni pitkään pyöreänä (itse olen saanut vain pätkiä irti). Simo saattoi mennä pitkään nätisti ja yhtäkkiä iski jokin aivopieru ja piti alkaa vastustamaan pohjetta ja painamaan ohjaa vasten. Sitten kun oli selvitetty, kuka määrää, meni Simo taas nätisti. Oltiin kuitenkin taas ihan perusasioiden äärellä ja ihan ravi pitää saada sujumaan ennen kuin voi harjoitella lisäyksiä, kun siinä ravissakin on töitä. Simo seilaa vähän miten sattuu. Hyvä laukannostot tuli molempiin kierroksiin ja Simo tarjoili pyöreää muotoa myös siinäkin!

Keskusteltiin vähän, että pystyykö Simoa saamaan mestiskuntoon reilussa kuukaudessa. Laukassa on eniten työtä ja siinä Simo häviää pisteitä, mutta Simo on mahdollista saada helppo C kuntoon kuukauden harjoittelulla. Niimpä syntyi päätös lähteä Vuonohevosten Mestaruuskilpailuihin Lahteen 1.7.! Iitu lähtee myös mukaan, vaikka onkin kesäkuun puoliväliin asti orin luona. Iitun perusratsastus riittää jo helppoon C.n. B:tä ei lähdetä edes yrittämään, sillä siinä vaaditaan jo keskilaukkaa ja Simolla hädin tuskin sujuu harjoituslaukka ja Iitukin laukkatyöskentelyssä on vielä tekemistä. Kisoista lähdetään hakemaan hyvää mieltä ja hyväksyttyä rataa. Palkintosijoille ei ole asiaa, koska moni Helppo A mestaruusluokkaan osallistuva ratsukko menee tuon C luokan lämmittelynä.

Kommentit

 1. Olen joskus harmitellut, kun askellajikisoissa ei saa osallistua useampaan tölttiluokkaan samoissa kisoissa. Siinä on kuitenkin se hyvä puoli, että helpot luokat eivät toimi lämmittelyluokkina. Sama syysteemi voisi olla koulukisoissa. Tsemppiä kuitenkin kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiitos! :) Helppo B on rajattu niin, että mestaruusluokkaan osallistuvat ei saa osallistua siihen. Mutta meistä ei ole vielä siihen, kun ohjelma pitää sisällään keskilaukkaa, mikä ei onnistu. Jokin muu B-ohjelma olisi voitu mennä, kun oikeastaan kaikki muu onnistuisi, mutta harmillisesti ei juuri tuota Helppo B:0 2009...

   Poista
 2. Hei! Helppo b on jaettu. Toinen luokka niille, jotka eivät osallistu mestaruusluokkaan ja toinen niille, jotka osallistuvat. En millään usko, että yksikään mestaruuteen osallistuva ratsukko menee c:tä. Tsemppiä teille kisaan! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ajattelin, että mahtaakohan osallistua tuohon kaikille avoimeen kun pitkäkoipiset vie viime vuoden tapaan palkintosijat, mutta pätevä pointti! :D A on niin haastava tänä vuonna, että C:n lämmittelystä ei varmaan tule kuin vihaiseksi xD

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit