Simon läpiratsastus vol2

Simo pääsi eilen toista kertaa Suvin käsittelyyn maneesilla. Viimeksi kun menin itse Simolla koulutunnilla huomasin selvän eron vain yhden käsittelykerran jälkeen. Simo oli paljon taipuisampi ja myötäsi enemmän. Tälläkin kertaa kyllä huomasi, että oli Simolla jäänyt viime kerrasta jotain oppeja mieleen ja tällä kertaa Simo jaksoi mennä pitempään paketissa. Manesiin sattui samaan aikaan ne kaksi kenttähevosta, joiden kanssa oltiin viikko takaperin hurjassa laukkamaastossa, mutta eipä niitä nyt enää tuntunut jännittävän. Eikä Simokaan hölmöillyt tai ottanut äkkilähtöjä. Oikeastaan oli aika rento ja nyt pääsi tekemään onnistuneita laukannostojakin.


Vien Simon vielä ensi lauantaina läpiratsastukseen ja viikon päästä nousenkin itse taas ratsaille koulutunnilla. On kyllä jännä nähdä miltä tuntuu. Satula vaan tuppaa herkästi valumaan eteen mahan takia, täytyy vaihtaa Iitun muotoiltuun kouluvyöhön, jonka pitäisi pitää satula paremmin oikeassa kohdassa.Tällä kertaa välissä oli myös karvaromaani, joka vähän esti liukumista. Mahakas hevonen on vaan hankala kun satula menee väkisin kainaloon, vaikka Simolta suuret lavat ja selkeä kuoppa satulalle löytyykin..  Onneksi talvimaha on huvennut hyvää tahtia pois.

Hieroja minun täytyy Simolle varata niin saisi jumeja auki, jotka aiheuttavat vinoutta. Ensi viikolla olen työmatkoilla, mutta josko seuraavalla. Kranioo en halua kun Simo tuli viimeksikin niin kipeäksi, että kahteen viikkoon ei oikein voinut tehdä mitään muuta kuin talutella ja kärrytellä.

Kommentit

Suositut tekstit