Luottamus rakentuu pikkuhiljaa

Kirjoittelin juuri siitä, kuinka alku on ollut aika haasteellista Blendan kanssa. Tänään hakiessani Blendan yksin talliin hoitotoimenpiteitä ja varustusta varten oivalsin, että Blenda seuraa minua rauhassa sisälle ja osaa jo rentoutua harjauksessa. Blenda seisoi hiljaa paikallaan melko pitkään kun harjailin sitä ja nautti kun rapsuttelin etujalkojen välistä. Välillä Blenda vaati huomioita kuopimalla, mutta jätin sen silloin huomiotta. Satulan ja suitsien laittaminenkin sujuu helposti ja rauhassa.

Nousin tänään selkään vasta kun Blenda pysyi paikoillaan ja palkitsin Blendan leivällä heti kun olin päässyt selkään ja Blenda seista tönötti hiljaa paikallaan. Blenda lähti liikkeelle vasta kun pyysin. Koska meillä ei ollut tänään seuraa ja Blenda oli rento en halunnut mennä maastoon jännittymään, vaan ratsastelin ristiin rastiin pellolla. Mentiin vain käyntiä tänään, mutta pointti onkin saada rentoa käyntiä. Ilman jännitystä ja hössötystä. Pitkällä ohjalla sai mennä tänään heti alusta asti. Blenda oli rento ja pärisi tyytyväisenä. Heti kun otin ohjaa tuntumalla, pyöristyi Blenda oitis. Ai kun ihanaa! Oli tosi mukava ratsastella ja Blenda oli rento koko sen puolisen tuntia kun pellolla kuljeskeltiin. Hyvällä mielellä tuli myös sisälle talliin ja odotti kärsivällisesti kun riisuin varusteet. Sain myös tänään trimmattua harjankin.

Viimein Blenda on alkanut luottaa minuun. Ehkä se on todennut, että kun nuo kaveritkin tuota ihmistä tottelee niin kaippa minäkin voin. Tuli tosi hyvä fiilis :)
Kommentit

Suositut tekstit