Simo läpiratsastettavana

Viime lauantaina ei ollutkaan perinteistä kouluvalmennusta, vaan vein Simon maneesille läpiratsastettavaksi valmentajalleni Suville. Oli äärimmäisen mielenkiintoista nähdä mitä Simosta löytyy. Ja Suvillekin hyödyllistä havainnoida, miltä Simo tuntuu selästä käsin vs. miltä Simon meno näyttää niin pääsee paremmin pureutumaan ongelmien ytimeen.Simo taipuu paljon paremmin vasempaan kierrokseen kuin oikeaan. Väistössä Simo tuntuu muistavan vain yhden pohkeen kerrallaan. Kun vaihdetaan väistön suuntaa on Simo hetken pihalla ennen kuin muistaa, että nyt onkin se toinen pohje mikä väistättää. Hetken ottaa ennen kuin Simo lämpiää, mutta väistöjen myötä alkoi Simo notkistua ja hakea muotoon. Simolla on vaan niin huono kunto tällaisissa kouluasioissa, että ei jaksa kulkea muodossa kovin pitkään. Lähinnä se on nyökkäys alas ja muutama askel. Loppua kohden Simo kuitenkin ravasi upeasti jo pitkää pätkää muodossa, harmi kun itse ihailin haavi auki ja unohdin kuvata sitä. Sain kuitenkin jostain alkupuoliskolta videota kuvattua, missä Simon meno näyttää ihan mukavalta osaavan ratsastajan alla;Ravien jälkeen Simo sai pienen tauon ja tuolloin ei ollut aikomustakaan ottaa laukkaa, vaan saada Simo muutoin kuuliaiseksi ja myötäämään. Jostain syystä Simo luulee, että välikäyntien jälkeen alkaa laukkatehtävät, jotain naksahtaa päässä ja Simo menee jonkinlaiseen pieneen paniikkiin. Heti hetken kävelyn jälkeen, alkoikin Simo puskea lavalla sisälle ja mennä aivan mutkalla ja kankeana. Sisälapa edessä ei voi nostaa kuin väärä laukkaa. On täysi työ saada Simo suoraksi ja taipumaan tuosta pungerruksesta. En tiedä mikä siellä päässä naksahtaa. Simo myös pukitti. Suvi otti sitten pienen laukan noston Simolla vasempaan kierrokseen pukituksen palkaksi ja tosiaan meni ihan muutaman askeleen laukkaa.

En ymmärrä, miksi Simo on alkanut panikoimaan tuota laukkaa, syksyllä Simo laukkasi kraniosakraalihoidon jälkeen molempiin kierroksiin helposti ilman mitään ongelmia. Ei Simo maastossa panikoi, siellä laukkaa ihan innoissaan. Simo on myös jostain syystä alkanut koota itseään valtavasti tarjotessaan laukkaa, eikä silloin jaksa edetä. Pitäisi ehkä päästä tuon henkisen ongelman lähteille. Ajattelin, että josko nyt keskityttäisiin koulutyöskentelyssä käynti ja ravityöskentelyyn, ettei sitä laukkaa olisi joka kerta mukana, niin ehkä rentoutuisi kun ymmärtäisi, että ei joudu laukkaamaan.

Kommentit

 1. Kivasti näyttää menevän! :) Harmi tuon laukan kanssa, mutta ehkä on ihan hyvä idea pitää pientä taukoa siitä. Mietityttää kyllä jos kerran maastossa laukkaa ihan innoissaan :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, joo en kyllä ymmärrä, että mistä johtuu. Ja tuo laukkaongelma ilmenee vain maneesissa/kentällä..mystistä kyllä, mutta ehkä se pitkäjänteisellä työllä saadaan taklattua :)

   Poista
 2. Ulos päin väistöstä ennen nostoa tai vasta asetuksesta voi olla apua, joskus ihan vaan sisä kädellä myötäys nosto tilanteessa auttaa....tai nosto suoraan voltilta.
  Normaalistihan hevosen pitäisi olla asetettuna ja taivutettuna sisälle. Liinatyöskentely auttaa, jos ongelmana onkin varusteet tai ratsastaja :)
  Kannattaa mielummin laukata jo ennen kuin polle on väsynyt: lyhyesti ensin helpompi puoli että pääset kehumaan ja sitten olis saatava se ihan oikea paikka, ettette vahvista vastalaukkaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! :) Ulospäin asetusta on kokeiltu, mutta ei auta. Viimeksi myötäsin ihan kunnolla sisäkädellä, eikä siitäkään ollut apua. Kokeiltiin nostoa voltilta ja aina vaan vastalaukka. Mutta luulen, että väsyneenä alkaa tarjoamaan vastalaukkaa. Tunnin alussa nosti molempiin kierroksiin oikean laukan ja pyöri hienosti. Lopputunnista tulikin vain sitä vastalaukkaa :) Kokeillaan vielä väistöä ja laukannostoa siitä suoraan, se toimi syksyllä.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit