Mystinen vastalaukka

Viime lauantaina oli taas Simon kanssa heti aamusta maneesilla kouluvalkussa. Tällä kertaa saatiin koko maneesi käyttöömme ihan kahdestaan ja pystyttiin kunnolla keskittymään.

Alussa ravailtiin kevyttä ravia ja otettiin loivat kulmat. Kun Simo alkoi notkistumaan, otettiin pääty-ympyrät molempiin päätyihin ja kunnon taivutetut kulmat. Alussa oli vähän kankeaa, mutta kyllä sieltä sitten ihan hyvin saatiin taipumaan. Ravitehtävän jälkeen olikin luvassa uusi juttu, nimittäin väistöt pitkällä sivulla siten, että hevosen asetus on ulos, etujalat kulkevat uralla ja takajalat astuvat ristiin uran sisäpuolella. Meni tovi ennen kuin Simon kanssa hoksattiin, mistä on kyse. Taivutin Simo helposti liikaa ja Simo meni jo poikittain sidepassia kun pieni asetus olisi riittänyt. Saatiin me sitten lopuksi tuokin toimimaan, mutta todettiin, että ehkä jätetään ajatus muhimaan, eikä tehdä samaa tällä kertaa ravissa.

Tämän jälkeen siirryin harjoitusraviin kahdeksikolle ja Simo myötäsi harjoitusravissa ihan nätisti ja haki muotoonkin muutaman kerran. Ravikahdeksikkoon lisättiin laukan nostot kahdeksikon keskeltä. Vasempaan kierrokseen laukka pyöri hienosti ja pari hyvää nostoa tuli myös oikeaan kierrokseen. Sitten tapahtui jotain kummallista.. Simo alkoi jatkuvalla syötöllä nostamaan vastalaukkaa oikeaan kierrokseen. Pari kertaa yritettiin ravin kautta vaihtaa laukkaa myötälaukkaan, mutta ei kun ei. Sitten todettiin, että okei, jos Simo haluaa mennä vastalaukkaa niin menkööt sitten. Otin aina koko kierroksen vastalaukkaa, jonka jälkeen annoin Simolle mahdollisuuden myötälaukkaan, mutta ei. Simo ei halunnut helpottaa oloaan vaan meni sitä kamalan kankeaa vastalaukkaa. Oli muuten työlästä ratsastaa sitä vastalaukkaa. Tuntui, että joka askeleella sai puskea eteen, laukka ei yhtään imenyt, vaan oli kankeaa keinuhevoslaukkaa. Puuh! Mysteeriksi jäi, miksi Simo ensin laukkasi onnistuneesti ja sitten tarjosi yli 10 kierrosta putkeen pelkkää vastalaukkaa..


Todettiin, että ehkäpä johtui bootseista. Tiet olivat aivan jäätikköä, joten tulin hokitetut bootsit jalassa maneesille. Maneesin hiekalla hokit ei pidäkkään ja bootsit luistivat helposti. Ehkäpä Simo alkoi varomaan liukastumista. Maneesin jälkeen Simo on kuitenkin mennyt ihan normaalisti maastossa. Täytyy mennä ensi kerralla ilman tossuja maneesille, josko sitten olisi taas eri ääni kellossa. 

Hierojaa/kraniosakraalihoitajaakin vois taas pitkästä aikaa pyytää visiitille. En vaan tiedä onko siitä hyötyä tuollaiseen mammuttitankkeriin. Eihän tuolta karvan ja rasvakerroksen seasta löydä koko hevosta...


Kommentit

Suositut tekstit