Surullisia uutisia

Eilen pihattoa siivotessa löytyi olkien seasta sikiöpussi, jossa näytti olevan kaksosvarsojen sikiöt. Ensin suututti ja harmitti kaikki se aika, vaiva ja raha, mitä on tiinehtymisen eteen tehty. Iitu on jopa kaksi kertaa ultrattu, eikä kummallakaan kerralla ultrassa ole näkynyt kuin yksi sikiö. Alussa toimin järjellä, enkä tunteella. Nappasin sikiöpussista kuvan, lähetin viestin orin omistajalle ja kaivoin kuopan, johon sikiöt haudattiin. Loppuilta menikin sitten itkiessä ja syytä miettiessä.

Olisinko voinut tehdä jotain toisin? Ratsastettiinko Iitu liian rankasti? Iitu liukastui lauantaina laitumella, aiheuttiko se keskenmenon? Olenko ruokkinut väärin? Vaikutti luomiseen se, että lauma kutistui puoleen hiljattain? Miten on mahdollista, että eläinlääkäri ultrasi kaksi kertaa näkemättä kaksosia? Vai oliko kaikki sattumaa ja kaksostiineys olisi päättynyt joka tapauksessa tässä 4. tiineyskuukauden tienoilla?

Vihan ja surun jälkeen tuli helpotus siitä, että tiineys meni kesken näinkin alussa. Jos toinen kaksosista olisi kuollut kohtuun, olisi siitä seurannut hengenvaara Iitulle. Kaikki kolme olisivat todennäköisesti menehtyneet synnytyksessä.

Iitu kirmasi näin iloisesti laitumella lauantaina


!VAROITUS! 
seuraavaksi tulee kuva sikiöpussista, jos tekee huonoa, älä skrollaa alaspäin;


Sikiöpussi näytti jokseenkin täydeltä niin tutkin hieman tarkemmin, mitä sieltä näkyy.


Kuva on kehno, mutta kun pussi käänneltiin, todettiin, että tuossa on allekkain kaksi sikiöä. Alempi erottuu kuvassa selvästi.
Iitun synnyttämä pussukka oli täysin ehjä, joten en usko, että mitään on jäänyt sisälle. Täytyy nyt seurailla tilannetta. Lisäksi minun tulee ilmoittaa keskenmenosta hevosjalostusliittoon.

Iitun käytös ei kertonut luomisesta millään lailla. Minkäänlaista poikkeavaa ei ole näkynyt. Tuntui, että Simo ymmärsi mistä on kyse. Kun löydettiin sikiöt, liittyi Simo seuraamme, seisoi ihan hiljaa ja painoi päänsä alas. Siinä kohtaa alkoi jo melkein itkettään. Tuntuu, että Simo ymmärsi paremmin kuin Iitu.
Kommentit

 1. Eikä!!! 😢😑 voi miten surullista.

  VastaaPoista
 2. Kamalan surullista! Voimia!

  Tuskin olisit voinut tehdä mitään paremmin tai toisin.

  VastaaPoista
 3. Osanotto!

  Minäkään en usko, että kyse on mistään, mitä olet tehnyt väärin, vaan luonto on katsonut nyt parhaaksi keskeyttää tiineyden. Kaksostiineydethän hyvin harvoin johtavat terveisiin varsoihin.

  VastaaPoista
 4. Otan osaa. Oisitte saaneet harvinaiset kaksoset. En usko että on ollut sinun vika millään lailla, joskus vain käy näin.

  VastaaPoista
 5. Onpas ikävää, osanottoni. Onneksi tamma voi hyvin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit