Viikon kuulumiset

Viikko sitten oltiin tosiaan Iitun kanssa yksityistunnilla Niihaman maneesilla. Senna tuli tuolloin touhuamaan Simon kanssa, koska Simoa ei voi jättää yksin niin tarvitsee edes ihmisseuraa pitämään ajatukset kiireisenä. Torstaina keskityttiin kokonaan Simoon ja lähdettiin Maijun kanssa kärrylenkille. Keskiviikon ahdistuneisuuden huomasi Simosta, koska ei ollut ihan niin rento kuin yleensä kärrytellessä. Mentiin vähän lyhyempi lenkki, kun Simolla ei hirveästi ollut virtaa. Perjantaina käytiinkin sitten pidemmällä maastolenkillä Pitkäperjantain kunniaksi. Lähdettiin lenkille jo kahdeksan jälkeen ja itse menin Iitulla. Iitu ei kyllä ole mikään aamuvirkku. Neiti nukkui koko hoitamisen ja varustamisen ajan ja venytteli kuin kissa kun oltiin lähdössä. Molemmat oli jokseenkin tahmeita menomatkalla ja eipä takasinkaan kovin lujaa laukattu. Muutoin oli ihan hyvä lenkki, ei tullut mitään kommelluksia. Mitä nyt tukkirekka pysähtyi tien laitaan ja alkoi purkamaan lastia lenkin loppupuolella. Ratsastin Iitulla ensimmäisenä. Iitu katseli tukkirekkaa ohitustilanteessa, mutta pysyi rentona. Pidin ohjat aika tiukalla yhtäkkisen pössähdyksen varalta. Simo sen sijaan oli takana aivan hyperventiloimassa. Kaveri tuhisi ja puhisi ja tanssi sivuttain ja hypähteli. Iitu ei Simosta hermostunut ja Simokin rauhoittui kun tukkirekka oli ohitettu.Launtain ja sunnuntain hevoset saivat vapaata, koska keskityin itse remontoimaan makuuhuonetta. Maanataina Marika tuli taas ratsastamaan Iitulla ja itse menin Simolla. Mentiin lentokentän ohi sen takana menevälle hiekkatielle. Siellä ravailtiin ja laukkailtiin. Hevoset oli oikein rentoja ja vaikka vauhtia löytyi, oli se hallittua. Iitukaan ei enää pukita. Ilmeisesti pakkaspäivien pöllöenergiat on kulutettu ja pukittelu lakkasi. Simokaan ei menomatkalla pukittanut ja ehdin jo kehua Simoa. Takaisinpäin vaihdettiin Iitu eteen, koska se jää takana niin paljon jälkeen. Ravailtiin ja nostettiin pitkällä lentokentän suoralla laukka. Laukka vaihtuikin heti neliksi. Simo heitti oikein kunnon pukin alkuun ja lähti sitten painamaan tuhatta ja sataa Iitun perään. Sports Tracker mittasi nopeudeksi 42km/h..tiedä sitten kuinka tarkka se on.. Hevoset antoivat nätisti kiinni ja jonkin aikaa kuljettuamme huomasimme, että Simon vasemmasta etusesta puuttuu kokonaan tossu. Ei voi olla mahdollista, koska tossut oli tarrojen lisäksi kiinni mukana tulevilla klipseillä ja eivät ole aiemmin irroneet edes mudassa,umpihangessa tai soisessa maaperässä. Simo ei edes ollut astunut mitenkään erikoisesti, joten en ollut huomannut aiemmin, että tossu puuttuu. Tultiin siihen tulokseen, että tossun on pakko ollut irrota sillä nelisuoralla, todennäköisesti siinä pukissa. 
Kun oltiin päästetty hevoset takaisin pihattoon, lähdettiin etsimään tossua. Suoralla näkyy ihan selkeästi säteen jälki, jolloin tossu on ollut jo irti. Tossujen pohjien jäljet näkyivät suoran alussa, joten irtoamiskohta on tiedossa. Ikävä kyllä siinä kohtaa on ojat tulvineet molemmin puolin tietä ja vedet levinneet pellolle, joten tossu on todennäköisesti kovassa vauhdissa irrottuaan lentänyt sitten ojan pohjalle ja tulee mahdollisesti näkyviin vasta kun vedet laskee. Toinen vaihtoehto on, että tossu on irronnut keskelle tietä ja joku ohikulkija on poiminut sen kyytiinsä tai viskannut pois tieltä. Kaikella logiikalla kyllä yleensa tavarat nostetaan tien reunaan kepinnokkaan tai jonkin kiven päälle, josta on hyvin nähtävillä.. Noh ei auta kuin mennä etsimään muutaman päivän välein, josko näkyisi.Eilen käytiin Sennan ja Iitun kanssa palauttavalla maastolenkillä. Simo oli ihan super. Iitu siellä takana jotain häsläsi kun peltoaukealla tuli kova tuulen puuska, mutta Simo vain mennä tallusti hyvän tuulisena. Mentiin tuohon meidän viereiselle hiekkatielle, joka oli todella pehmeässä kunnossa niin pääsi jopa Simollakin ilman tossuja. Vauhti oli rentoa ja rauhallista ja Simon laukka oli todella hidasta, sai oikein ajaa eteen kun viimeaikoina on yleensä tullut se pukki ja neli perään. Ihan mukavaa vaihteeksi näinkin. Vaikka laukka tuntui työläältä ja kankealta niin Simolle kuin itselleni niin se antoi mahdollisuuden kerätä Simoa kasaan. Eilinen oli oikein hyvän mielen lenkki.

Tällä viikolla on suunnitelmissa liikuttaa vielä ke,to,pe ja viikonlopun saavat vapaata, koska olen itse Hevoset -messuilla Tampereen messukeskuksessa. Nähdään siellä!

Kommentit

 1. Kiva postaus ja mukavan oloinen blogi sulla. Olen jo pitkään katsonut näitä sun videoita, mutta en tajunnut kuin vasta nyt, että sulla on ihan blogikin. Jään lukemaan ja koitan kommentoida välillä. Tässä on mun blogi jos kiinnostaa: http://jennynkisajaratsastusblogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kuulla. En ole hirveästi mainostanut videokanavaa / blogia kun videot on olleet lähinnä sitä varten, että saan lisättyä ne youtubesta blogiin, mutta kiva kun olet löytänyt sitä kautta :)

   Käväisin kurkkaamassa blogisi ja mukavalta vaikuttaa, liityin lukijaksi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit