Lännenratsastukseen tutustumiskurssi

15.11.2014 Tänään osallistuin Lilli Vanhatalon pitämälle Lännenratsastukseen tutustumiskurssille Aitotallilla. Kurssi alkoi aamulla klo 10 ja jatkui noin neljään asti, eli koko päivä meni mielenkiintoisissa merkeissä. Alussa joimme kahvit ja kerroimme vähän itsestämme. Siinä juteltiin kaikenlaisesta hevosen käsittelystä ja Lilli kertoi kokemuksiaan. Oli hyvin mielenkiintoista ja opettavaista. Kahvien jälkeen mentiin hevosten kanssa kentälle maastakäsittelemään naruriimut päässä. Minä sain hevoseksi ihanan Vappu-Marikin. (Ympäri käydään yhteen tullaan, sillä palatessani jällleen hevosen selkään pitkän tauon jälkeen, oli juuri Vappu se, jonka selässä tätiratsastajan ura aukeni)






Maastakäsittelyssä opeteltiin kääntämään päätä ja "pivotteja" maastakäsin. Vuonohevosilla on sellainen ongelma, että ne taivuttavat helposti kaulaansa leuka/poski edellä. Kun pitäisi kääntää kunnolla päätä. Vappuhan teki hienosti ja toimi molemmilta puolilta yhtä hyvin. :)

Maasta käsittelyn jälkeen pidettiin ruokatauko ja hevoset saivat päiväheinät. Kun oli syöty, heitin kotoa tuomani Western -satulan Vapun selkään ja vaidoin naruohjat suitsiin. Satula oli hieman liian leveä Vapulle, mutta ei keikkunut kuitenkaan pahasti. Leveyden huomasi vasta selässä kun satula keikkasi jatkuvasti jommalle kummalle kyljelle. Keikkuvasta satulasta huolimatta saatiin harjoitukset hoidettua. Ensin piti pysähtyä sanomalla "whouuu" ja Vappuhan hoksasi sen heti. Vappu pysähtyi jopa ravista kuin seinään kun sanoin "whouu". Vappu teki hienosti myös "pivotit" molempiin suuntiin. Eli ohjaa vedettiin kevyesti sivulle, eli hevonen asetettiin sivulle ja sisäpohkeella annettiin painetta taakse, jolloin hevonen kääntyi astumalla takajalat ristiin. Ravi sujui ihan hyvin, mutta laukannosto oli vaikeaa. Laukka piti nostaa voltin jälkeen ja kun olin vain ehtinyt asettaa jalat laukkapohkeiden paikkaan, enkä siis antanut laukkapohkeita, ennakoi Vappu ja pysähtyi kuin seinään. Se on Vapun uusi jekku. Kun pitäisi laukata, kieltäydytään tekemästä mitään. Western ratsastuksessa ei käytetä raippaa, joten en voinut napauttaa hereille. Annoin löysää ohjaa ja naputin pohkeita, jolloin Vappu heräsi ja päästiin laukkapätkät molempiin suuntiin.













Päivä oli hyvin opettavainen ja aionkin hyödyntää vinkit heti huomenna. Eli tiedossa on maastakäsittelyä Iitun ja myös Simon kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit