Ensilumi tuli ja melkein suli

9.11.2014 Ihanaa! Ensilumi satoi ja sitä tuli polveen asti. Ei meinannut ratsatussaappaatkaan riittää kun kahlasin hangessa. Hevoset saivat pyöröpaalin tarhaan ja siitä kelpaakin mutustaa heinää. Olen syöttänyt pikkupaaleja, koska olen yrittänyt säännöstellä lihomisen pelossa. Varsinkin Simon kohdalla joka oli suoraan sanottuna läski kun ostin sen. Nyt on tullut lavat ja selkäranka esille jo, mutta mahaa löytyy vieläkin. Välillä kaveri näyttää kuin tiineeltä tammalta. Kaikki syövät sulassa sovussa heinäpaalista. Laitoin paalin ympärille kuormaverkot, koska nailonisista slowfeeding verkoista ei ollut mihinkään. Jo kaksi nailonista slowfeeding verkkoa on purtu poikki. Ei siis poljettu jalkoihin vaan purtu. Noh, vaikka kuormaverkot olikin vankkaa tekoa on nekin tuhottu ja tähään paalista on enää kasa jäljellä, jonka päällä hevoset seisovat ja nukkuvat.


Kävin keskiviikkona lääkärissä ja minulla on kuulemma löysä olkapää, joka saattaa pienimmästäkin rasituksesta pudota uudestaan. Sain särkylääkkeitä, mutta kättä ei paketoitu, sillä sitä pitää liikuttaa, jotta olkapää ei "kiteydy" ja juutu paikalleen. Lääkäri kielsi kaiken painavan nostamisen ja kantamisen, myöskään ei saa kurkotella. Keskiviikkona on taas kontrollikäynti ja katsotaan menenkö ortopedille. Noh ehkä ihan hyvä, koska eilen olka meni sujoiltaan kun ravistin kättä ja tänään kun heilutin kättäni kävellessä.

Sitten iloisempiin uutisiin;



Sain syntymäpäivälahjaksi GoPro Hero3 -kameran ja siihen kypärään kiinnitettävän hihnan. Pitihän sitä käydä heti lauantaina testaamassa, olkapäästä viis. Laitoin länkkärin selkään, joten sen kiristys ei rasittanut kättä ja sain hoidettua satuloinnin pääasiassa vasurilla. Ensin menin Simolla kahlaamaan metsään. Lenkki on menty monta kertaa ja vain 5 km, mutta kun hanki oli sen verran korkea, että joutui nostelemaan jalkoja, oli kaveri aivan hiessä ja puuskutti. Otettiinkin vain pieni laukkapätkä ja käveltiin oikein pitkän loppukäynnit. Simo kyllä taas yllätti lenkin aikana, sillä käännyimme kääntöpaikalla ja jatkoin löysin ohjin kun Simo yhtäkkiä otti sivuloikkaa, heitti pari pukkia ja lähti laukkaamaan. Sain kuitenkin sen pian kiinni. Tässä videolla näkyy tuo episodi, mutta koska kamera oli säädetty liian ylös, pukit eivät ihan ehkä välity videon läpi.

Tässä videon meidän lenkistä;



Lenkin jälkeen ratsastin vielä Iitulla. Iitun kanssa aloitettiin ravailemaan viime viikolla ja se on sujunut ihan hyvin. Nyt neiti oli kovin innoissaan hangesta ja nosti laukan ja heitti melkoisia pukkeja. Onneksi olen tottunut Simon kyydissä vaikka millaisiin pukkeihin ja sinkoiluihin niin pysyin hyvin selässä. Se nyt olisi puuttunut että olisin tippunut ja Iitu olisi hoksannut, että sillä pääsee ratsastajasta eroon.


Tänään kaveruksilla oli vapaapäivä, huomenna mennään taas maastoon Simon ja Iitun kanssa kun Maiju tulee ratsastamaan Simolla. Maiju onneksi laittaa Iitun minulle kuntoon niin riittä kun vain nousen selkään. Ratsastan aina niin kevyellä ohjasotteella, että käsi ei rasitu. Tiistaina mennäänkin Elinan ja Rasmuksen kanssa Tanilan maneesiin. Vähän jännittää sillä Simo on ollut viimeksi maneesissa joskus reilu pari vuotta sitten ja painanut pukkilaukkaa kauhuissaan ympäri maneesia.. Täytyy laittaa ruvaliivi päälle, sillä melko varmasti mätkähdän jossain pukissa selästä maahan kun en osaa varautua.

Tässä vielä video meidän tilan hepoista :)


Kommentit

Suositut tekstit