Hevoset 2014 ja turvonneet imusolmukkeet

Käväisin tänään Hevoset 2014 messuilla Pirkkahallissa. Tein hyviä löytöjä mm. violetin riimun ja fleeceloimen, kaviokoukkuja, heijastinriimu..Seurasin myös Elmo Jankarin kenttäratsastusklinikkkaa. Klinikalle osallistuneet ratsukot olivat upeita ja hevoset todella korkeita!

Kenttäratsastusklinikan jälkeen oli vuorossa odotettu rotuesittely, jossa kaunis vuonohevostamma, Usvaniityn Midnattsprinsesse edusti hienosti vuonohevosrotua. Ennen Sessea vuorossa oli kuitenkin Suomenhevoset ja sielläkin oli upeita yksilöitä;Sesse on aivan upea tamma ja hyppäsi yhtä ison esteen kuin suomenhevosetkin. Sesse liikkui todella kauniisti ja hallitusti ja on rakeenteeltaan ihanteellinen sporttimallinen vuonohevonen.

 


Nappasin kuvan myös upeasta friisiläisestä orista, nimeä en muista mutta menestynyt koulussa kansainvälisesti ja ollut joskus myös sirkuksessa. Sillä oli aivan uskomattomat liikkeet!Ennen lähtöä käväisin vielä kuuntelemassa messujen parasta antia, hevosen lihastenhuoltoklinikan, jossa opetettiin hevosen hierontaa ja venyttelyä. Vinkit olivat erinomaisia! Samalla nappasin kuvan myös vuonohevosyhdityksen ständiltä. Ständi erottuis hyvin muista  suuren vuonohevoslakanan vuoksi.Messujen jälkeen menin tallille katsomaan Simon vointia. Kun kävelin tarhaa kohti ja kutsuin Simoa, päästi Simon pitkän ja kimakan, iloisen hirnahduksen nähdessään minut ja hörisi kovasti. Olin niin iloinen että Simo odottaa innolla pääsevänsä hommiin :) Harjailin Simon enkä huomannut mitään erikoista, paitsi että nenä vuotaa edelleen. Kokeilin myös muutamia hierontaliikkeitä, mutta Simo vain mutusti heinää eikä ollut moksiskaan. Sane tuli tänään kokeilemaan Simoa. Varustettiin Simo ja mentiin tuuliselle kentälle. Sane ei ollut koskaan ennen ratsastanut Simolla ja varoittelin kunnolla. Simo käyttäytyi tänään kuin enkeli. Simon käynti oli aktiivista ja Simo ravisteli päätään, mikä on hyvä merkki, sillä sillä oli energiaa. Sane ravaili ja otti laukan nostoja. Simo ei kertaakaan sinkoillut tai yrittänyt pukittaa vaan teki mitä siltä pyydettiin. Yhtäkkiä Simo alkoi yskiä, oletin että yskintä johtui pölyisestä kentästä, jota tuuli vielä entisestään pyöritti. Kuitenkin kun yskintä jatkui, huolestuin että johtuukohan se flunssasta. Harjoitus pidettiin kevyenä ja silti Simo oli hieman hikinen. Myös imusolmukkeet olivat taas turvonneet kunnolla. Tässä on kuva turvonneista rauhasista;


Kuvassa näkyy selkeästi tuo leukahihnan takana oleva turvonnut kohta. Simo saa taas täysin levätä pari päivää. Menen tiistaina tarkistamaan Simon voinnin. Laitoin Simolle loimen selkään kun se meni tarhaan. Ruokahalu onneksi on ennallaan eikä kuumetta ole :) Nyt vain lepäillään.

Kommentit

  1. Kannattaa tarkistaa Simon lämpö näinä vapaapäivinä, Nessolakin se nousi vasta vähän myöhemmin. Lisäksi se kenttä ei edes kauheasti pölyä, ainakaan perjantaina ei pölynnyt, eikä se muutenkaan ole sellainen pohjaltaan että se pölisisi kauheasti, joten yskä kyllä johtuu ihan muusta. - Roosa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit