Sotilaallinen kuri

18.01.2014

Tallilla vietettiin yksäripäivää sotilasratsastuksen parissa. Harjoittelimme ihan peruskuvioita. Jo hevosten saaminen kulkemaan jalustin tuntumalla oli haasteellista. Varsinkin kun mentiin kolmen riveissä, reunassa oli Pulla, keskellä Simo ja toisessa reunassa Nesso. Olisi ehkä ollut helpompaa laittaa tarhakaverit kulkemaan rinnatusten, koska nuo kaikki ovat eri tarhoissa. Yllättävän hyvin rivissä kulkeminen kuitenkin onnistui!

Nesso, Simo ja Pulla vielä käynnissä.


Kun kolmikko kulki melkein jalustintuntumalla rivissä, nostimme ravin. Ravi sujui hienosti rivissä jonkin aikaa kunnes Simo keskimmäisenä yhtäkkiä singahti eteenpäin pikku pukilla ja Pulla sai kohtauksen ja heitti ratsastajan selästää.
Vuonohevosia oli mukana yhteensä viisi. Ensimmäisessä "rykmentissä" tai rivissä kulki puoliverinen, lipizza ja suomenhevonen. Ne ovat olleet jo pitkään tarhakavereita keskenään, joten niiden yhteistyö sujui harmonisessa muodossa.


Simo harrasteli rivissä pientä pukittelua ja yritti myös sinkoilla, joten jouduin pidättämään jatkuvasti. Sain Simon pysymään muodossa ja rivissä kunnes tuli lepo.. Levossa Simo pelästyi jotain rapisevaa muovia pressukatoksen kohdalla ja sinkaisi liikkeelle aiheuttaen ketjureaktion vuonojen keskuudessa. Isot hevoset eivät välittäneet vaan jatkoivat kuten ennenkin.Minua nauratti tuo Simon temppuilu, vaikka muita ei ehkä niinkään, sillä muut hevoset innostuivat tai hermostuivat Simon sinkoilusta.

Sotilasratsastuksessa paikat oli jaettu siten, että ykkösrivin ykkönen oli oikealla, kakkonen keskellä ja kolmonen vasemmalla. Itse olin Simon kanssa kakkosen kakkonen, eli riveistä keskimmäinen ja oikeastaan koko muodostelman keskimmäinen. Komennolla parijono asetuttiin, siten että kakkonen jäi ykkösen ja kolmosen taakse. Jonossa puolestaan kaikki kulkivat jonossa numerojärjestyksessä.

Teimme suunnanvaihtoja käynnissä ja ravissa, sekä järjestäydyimme jonoihin ja lopuksi ihan vallan riviin kaikki. Laukassa ei kokeiltu vuonojen kanssa, sillä pakkanen oli saanut kaikki vuonot ihan villeiksi ja ravikin oli melkein mahdotonta pitää hallittuna. Vuonot ryntäilivät ja sinkoilivat miten sattuu, joten menimme vuonojen kanssa jo talliin kun "isot hevoset" jäivät tekemään samoja harjoituksia laukassa.


Kommentit

Suositut tekstit