8.12.2013

Kun menin ratsastamaan Simoa kentälle saimme Dukanasta seuraa. Oli ihanaa katsella Dukanan kevyttä tyoskentelyä. Simo ei tykkää yhtään olla kentällä. Peruutukset, pysäytykset ja taivutukset onnistuivat ihan hyvin, mutta muuten meno oli todella jähmeää. Simo ei millään halua mennä aidan vieressä, vaan alkaa tunkea lapa edellä keskelle, jolloin koko heppa on ihan mutkalla. Tämän saa jotenkuten vältettyä avotaivutuksella ja asettamalla hevosen sisään päin, mutta selässä se on helpommin sanottu kuin tehty. Simo ei millään meinannut suostua ravaamaan, vaikka huitaisin raipalla niin sekään ei tuntunut vaikuttavan millään tavalla. Onneksi saimme pari onnistunutta siirtymää molempiin suuntiin.

Päätimme lähteä Dukanan kanssa maastoon samalle lenkille, jonka kiersimme itsenäisyyspäivänä Eemelin kanssa. Dukana on myös uusi asukas tallilla, eikä sekään tunne tallin maita vielä kovin hyvin. Olisi varmasti ollut helpompaa jos mukana olisi ollut joku tallin oma hevonen, joka on tottunut kulkemaan maastossa. Simo jäi jumittamaan heti tallin nurkalla, koska pelottava ilmalämpöpumppu piti pörinää. Dukana meni Simon ohi ja Simokin uskaltautui kulkemaan pumpun ohi. Seuraava jumitus oli alamäessä. Simo ja Dukana liikkuivat vuorotellen muutaman askeleen eteenpäin ja pääsimme kuitenkin onneksi etenemään hitaasti tallilta poispäin. Metsässä vaihdoimme Simon eteen, sillä Dukana on tamma ja potkii herkästi, varsinkin kun Simolla on tapana tulla ihan perässä kiinni. Simo vetohevosena matka taittui ihan hyvin. Simo ei ollut moksiskaan märästä ojasta, vaikka jalat tarttuivat kiinni, kaveri tallusti vain eteenpäin. Dukana ei tykännyt yhtään märästä ja takaa kuuluikin melkoinen rytinä kun Dukana hyppi ja ryntäili. Simo kulki edessä siihen asti kunnes talli tuli näkyviin. Jostain syystä Simo laittoi jarrut päälle eikä millään suostunut menemään tallia kohti. Dukana meni ohi ja Simo kiilasi heti perään kiinni ja saikin tällä kertaa kaviosta. Kuului KOPS ja Simo nykäisi päänsä ylös. Pelästyin että nyt tuli hokista turpaan ja laskeuduin selästä pois tarkistamaan tilanteen. Turvassa ei onneksi ollut mitään jälkeä ja taluttelin Simon sitten kentälle. Kentällä oli hirmuisen pelottava traileri parkissa ovet auki ja Simo pelästyi kovasti, koska luuli joutuvansa sinne. Kiersimme pelottavan trailerin ja menimme talliin.

Kun varusteet oli purettu ja loimet saatu päälle, päästimme Simon ja Dukanan kentälle vapaaksi, jotta saisivat taas tutustua toisiinsa. (Hevoset ovat viereisissä tarhoissa, mutta tavoite on päästää ne samaan tarhaan) Muutama pyrähdys ja ilopukki kentällä tuli heitettyä, mutta muuten kaverukset keskittyivät seisoskelemaan kentän perimmäisessä nurkassa mahdollisimman kaukana trailerista. Kiljuntaa tai potkuja ei tullut tällä kertaa. Ehkä Simo oppi maastoreissulla, että ei kannata tulla aivan takapuolessa kiinni ja piti hieman väliä. Tarkoitus on kokeilla jälleen viikon päästä yhdistää hevoset samaan tarhaan.

Simo ja Dukana kentällä.

Simo nauttii lumesta

Kommentit

Suositut tekstit