29.12.2013

Eilisen rodeon vastapainoksi lähdimme tänään maastoon kinttupolulle. Menimme Caritan ja Lunan kanssa tallin ympäri kulkevan lenkin ( reilu 2 km), joka sisältää paljon mäkiä ja vaihtelevaa maastoa -erittäin hyvää reeniä Simolle kun saa kunnolla nostella jalkojaan. Tykkään itse kulkea metsässä ja myös Simo on rentoutunut ja kun Simo keskittyy oikean reitin löytämiseen, ei jää aikaa hölmöilyyn. Maastolenkki sujui oikein mukavasti, kerran Luna liukastui ja pelästyi, jolloin Simo loikkasi sivulle pelästyen Lunan yllättävää liukastumista ja Luna pelästyi, että mitä Simo pelästyi. Hevoset rauhoittuivat ja matka jatkui rauhassa. Kentällä oli hevosia, joten tullessamme kenttää kohti laulelimme hevoslauluja ja pidimme ääntä, jotta hevoset kuulisivat jo kaukaa että on ihmisiä tulossa metsästä.

Viime kerrasta viisastuneena nousin pois Simon selästä, ennen kuin menimme kentälle. Ihan hyvä että nousin meinaa Simo sai jonkun ihme kohtauksen ja alkoi ryntäillä ja riuhtoa kun pääsimme kentälle. Jos olisin ollut selässä, olisi tiedossa ollut taas ei niin mukava pukkisarja. Taluttelin Simoa hetken ympäri kenttää. Kentällä oli myös puoliverinen, lipizza ja suomenhevonen samaan aikaan, jotka ravailivat ja laukkailivat ympäri kenttää, joka hieman haittasi Simon keskittymistä. Simo olisi halunnut rynnätä perään. Simo puski taas lapa edellä sivulle, joten keskityimme tekemään käynnissä avoja. Kyllä ne avot löytyivät, mutta Simon kaula kääntyi helposti liikaa, joten sai tosissaan keskittyä. Nostimme vielä ravit ympyrällä molempiin suuntiin ja heti kun Simo kulki nätisti, kehuin, lopetin ja taluttelin loppukäynnit, jotta Simolle jäisi hyvä mieli kun se teki oikein.

Jostain syystä Simo ei olisi halunnut tulla tänään millään talliin. Kai se oli huolissaan että joutuisi seisomaan pitkäänkin karsinassaan.Annoin Simolle aikaa ja jonkin aikaa mietittyään, käveli Simo vapaaehtoisesti talliin sisälle.





Kommentit

Suositut tekstit