Istuntatunnilla Simolla

Tuntuu hassulta sanoa, että ratsastin Simolla kolmatta kertaa tänä vuonna kun Mönkkösen Karoliina kävi pitämässä meillä kotona istuntatunnin. Tuo oli hyvin nostalginen tunti siinäkin mielessä, että ostaessani Simon asuimme ensimmäiset kuukaudet Aitotallilla ja juurikin Karoliina opetti meitä alkutaipaleella. Osallistuimme Simon kanssa silloinkin niin istunta- kuin maastakäsittelytunneille.

Ne vähäiset kerrat kun olen tänä vuonna hevosen selkään päässyt ovat olleet Iitulla, koska sitä on ollut pakko liikuttaa kisoihin treenaamisen vuoksi. Oli todella kivaa mennä pitkästä aikaa Simolla. Se on vähän kuin kotiin palaisi. Tykkään niin paljon enemmän Simosta persoonana kuin ratsatettavuudeltaankin.

Tunnin alussa tehtiin sellaista harjoitusta, että seisottiin jalustimilla jalat aivan takana ja työnnettiin lantiota eteen. Tätä mentiin niin käynnissä kuin ravissa ja lisättiin mukaan myös kevennys tästä asennosta. Tällä asennolla haettiin se keskipiste istunnalle, missä kohtaa tulisi aina istua. Ei nojata eteen tai taakse vaan liikkeen päällä. Noin selvä asia unohtuu helposti omin päin humputellessa. 

Keskityimme myötäämään ja seuraamaan liikettä. Vaikka Simo alkoi puskemaan keskelle niin minun tuli pysyä liikkeen mukana ja mennä sinne keskelle, eikä harata vastaan. Tämäkin oli hyvää harjoitusta ja Simo oli rento.

Vaikka osallistuin itse Simolla sain hyviä vinkkejä myös Iitulle. Jos Iitu kiukuttelee, eikä sitä huvita laukata niin silloin ravataan reippaasti kevyttä ravia ympäri kenttää ja tarjotaan taas mahdollisuutta laukata. Tehdään laukasta miellyttävämpi vaihtoehto kuin, että joutuu ravissa liikkumaan ja lujaa. Oli hauska huomata, miten tässäkin oli sama ajatus, kuin kouluvalmennuksessakin: Iituun on saatava vauhtia. Tällä kertaa positiivista oli se, että Iitu kerrankin reagoi raippaan hieman nostamalla peräpäätä tasajalkaa ilmaan. Kun vaan kaikki Iitulla ratsastavat jaksaa toistaa näitä harjoituksia, niin ehkä saadaan Iitustakin taas vähän sähäkämpi tapaus.

Näitä harjoituksia on hyvä tehdä myös itsenäisesti kentällä.
Kommentit

 1. Postausehdotus tai voi vastata ihan tähänkin; Simon, Iitun, Helgan ja Blendan huonoimmat&parhaat puolet sun omasta näkökulmasta listattuina.
  En kestä kuin paljon haluisin Iitun kaltaisen hevosen itelle :D ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska ehdotus! Kiitos! Bloggaaminen on viimeaikoina ollut lähinnä kuulumisten päivittelyä niin toisi vähän vaihtelua sisältöön! 🙂

   Poista
  2. Nonii! Odotan innolla 😊😊

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit