Hevosten paluu kenttätyöskentelyyn 7kk:n tauon jälkeen

Ihana, lämmin kevät ja kuivat kelit ovat kuivattaneet meidänkin kentän! Kenttähän on keskeneräinen, pelkällä maapohjalla oleva alue, jolla ei märällä kelillä ratsasteta lainkaan. Näillä kuivilla keleillä pohja on ollut juuri sopiva koulutreeneihin ja hyppäämiseen. Etenkin Iitun kanssa on ollut tärkeää päästä aloittamaan kunnon treenit, sillä kisakausihan on jo ihan oven takana!

Kevyempi talvi on tehnyt Iitulle hyvää, sillä päässä on selkeästi muhinut viime kesänä opitut asiat. Etenkin laukka on kehittynyt hurjasti ja Iitu tarjoilee myös pidempää askelta ihan erilailla aiempaan verrattuna. Ainakin on opittu, että Iitu tarvitsee selkeitä tuumaustaukoja ja ihan kunnon vapaapäiviä, jotta pääkoppa lepää ja työstää asioita. Viime kevät treenattiin ja laihdutettiin ankarasti, jolloin Iitu väsyi ja motivaatio katosi. Lisäksi on ollut ilahduttavaa nähdä Iitun lisääntynyt eteenpäinpyrkimys. Käynti ja ravi on reipasta eikä mitään kankeaa hiippailua. Laukat nousee terävästi ja ylöspäin. Lisäksi Iitu laukkaa itse pyöreässä muodossa kevyesti. 









Myös Simo on päässyt pari kertaa pyörähtämään kentällä ja mennyt ihan kivasti, tosin kevyesti. Kentällä työskentely rasittaa Simoa ihan eri lailla niin sen kanssa pitää ottaa varovasti.  Kun Simollakin alkaa kunto kasvaa taas talven jäljiltä, voinee sillä alkaa myös laukkailemaan kentällä, ei viitsi äkkiseltään rasittaa niveliä ja jalkoja pyörimällä ympyrää ja yrittämällä väkisin laukkaa kun se selvästi on vaikeaa. Simo on muutenkin jäänyt jo sellaiseksi hyvänmielen puksutteluhevoseksi, joka on kevyemmällä käytöllä ja liikkuu vähemmän.








En malta odottaa, että pääsen itsekin takaisin hevosen selkään ja treenaamaan kunnolla! :)

Kommentit

Suositut tekstit