Kansallinen poninäyttely Ypäjällä

Käväistiin Iitun kanssa viikko sitten kansallisessa Pony -näyttelyssä Ypäjällä. Näyttelyllä ei sinänsä ollut Iitulle enää merkitystä, kun saatiin Iitu kantakirjattua alkukesästä, mutta käytiin vielä viimeistä kertaa pyörähtämässä. Ensi vuonna onkin tarkoitus kuskata Helgaa näyttelyihin ja Iitu saa jäädä kotiin ja keskittyä vain kisaamiseen.

Tuntui jokseenkin hullulta ajella pari tuntia suuntaansa ja näyttely oli ohi  viidessä minuutissa. Kehässä seisottiin ensin paikallaan, jolloin ruotsalainen tuomari yhdessä Hippoksen tuomarin kanssa arvosteli rakenteen. Tämän jälkeen käveltiin poispäin ja takaisin, sekä ravattiin pois ja takaisin ja se oli siinä. Hassulta tuntui, koska olen tottunut juoksemaan ympäri kehää niin tässä vaan edes takas ja ulos. Iitu sai jälleen odotetun II -palkinnon. Tuomari totesi Iitun olevan oikein hyvä malliesimerkki raskaammasta tyypistä. Tällä kertaa ei ollut mainintaa lukkiutuneista lavoista, joten ehkäpä parin viikon takainen hieronta avasi hieman paikkoja.

Näyttelyyn osallistui hienoja hevosia ja Helgan sisko, 2 -vuotias Mithlond Blende pakittiin myöskin tänä vuonna rodun parhaana vuonohevosena! Kyllä Blenda vaan tekee hienoja varsoja ja tuskin maltan odottaa kun päästään Helgan kanssa kehään! Tämän lisäksi Helgan sisko isänpuolelta, tämänvuotinen maitovarsa Rosellen palkittiin I-palkinnolla, niin Helgan osalta on odotukset korkealla. Jos Helga kasvaa tasaisesti, eikä siitä tulee esimerkiksi takakorkeaa tai saa jotain muuta outoa kasvupyrähdystä. 

Iitun ei onneksi tarvitse enää näyttelyissä kulkea, kun se ei mikään rakennekukkanen olekaan. Vaikka liikettä saadaan treenattua ja kehitettyä, ei se kaula siitä pitene tai tyyppi kevene.


Pönötystä


Odotellaan omaa vuoroa ulkopuolella

Iitu kerrankin skarppina

Pönötystä kehässä

Lisää pönötystä

ohi ja takaisin traileriin
Helgan sisko, Rosellen

Upea luokkavoittaja Kotalan Glimrende Rosa

Komea valkohallakko ruuna, Solsikkens Fjalar


Fjalar oli varsin vauhdikas tapaus






Rodun paras, luokkavoittaja, I -palkittu Mithlond Blende, joka on Helgan sisko, eli Blendan ensimmäinen varsa




Kommentit

Suositut tekstit