Kisakausi avattu! Ensimmäiset kouluratsastuskilpailut Iitun kanssa

Lisäksi oli muuten ensimmäiset omat julkiset kouluratsastuskilpailut ikinä (Jos ei tallikisoja Simolla lasketa..) En ole koskaan ollut innostunut kisaamisesta. Lähinnä jo ajatuskin on puistattanut ja laittanut mahan sekaisin. Iitulla jo kolme vuotta ratsastamassa käynyt Senna sai minut ylipuhuttua. Kun nyt kisapaikalle lähdettiin, niin miksi ei sitten saman tien menisi kahta luokkaa. Itse olin ihan varma, että unohdan jännitykseltäni radan kesken kaiken, kuten kävi torstaina kun kävimme aamuvarhaisella läheisellä maneesilla harjoittelemassa.

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Lastattiin Iitu naapurilta lainattuun traileriin ja suunnattiin kohti kisapaikkaa. Autossa huomasin, että olo on ihmeen tyyni, vaikka olin jännittänyt koko viikon kisoja. Tavoitteena oli päästä rata hyväksytysti läpi eli ylipäätään muistaa rata. Luokkiin oli yllättävän paljon osallistujia. Itse kisasin luokan He C Tutustumisluokan kouluohjelma (Rata A) 2003/2009 ja Senna menin minun jälkeeni Iitulla He B FEI Lasten esiohjelma A 2015 Avoin kaikille. Ei ollut ehkä mikään fiksuin idea valita ensimmäiseksi startiksi pitkän radan ohjelmaa. Iitulla on se ongelma, että se tylsistyy helposti ja ohjelmassa pitää olla paljon erilaisia tehtäviä, jotta Iitun mielenkiinto pysyy yllä ja Iitu hereillä.

Iitu skarppina trailerissa

Verkkamaneesilla Iitu oli oikein energinen ja tarjoili hienoa liikettä. Laukka oli reipasta ja Iitua sai kerrankin ihan kunnolla pidättää. Kisamaneesin päädyssä oli pieni tila, jossa odottaa vuoroa ja yritin siinä pitää Iitun vielä hereillä ennen radalle menoa tekemällä ravissa voltteja ja pysähdyksiä. Energinen Iitu suuntasi radalle ja heti kun päästiin kouluaitojen sisälle, kaikki energia kuoli. Iitua ei huvittanutkaan enää. Iitu ei säikkynyt tai kytännyt mitään kun kierrettiin jännät kohdat läpi. (sivussa oleva ovi ja kottikärryt, tuomarin paikka..)

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Raviosuudet radalla meni ihan hyvin, vaikka itsestä tuntui, että Iitu ei liiku mihinkään. Töitä sai tehdä kyllä ihan ravissakin. Pysähdys meni ihan nappiin (mikä onkin Iitun bravuuri) ja käynnissä joutui ratsastaamaan reippaasti vuoropohkeilla eteen, että liikkui. Mutta sitten ne laukat. Oikea nousi oikeassa kohtaa muutaman nopean raviaskeleen kautta, mutta sain silti patistaa jatkuvasti eteenpäin ja keskilaukka oli ihan onneton. Vasen ei sitten noussutkaan, kuin vasta kiitoravin kautta kulmasta ja Iitu rikkoi laukan kolme tai neljä kertaa raville. Olin itse niin puhki, että en jaksanut pyytää sitä kunnolla, mistä johtui nuo rikotkin. (videolla kuului kunnon huohotus ja läähätys kun puserran eteenpäin.. kannuksistakaan ei mitään iloa paksunahkaisen Iitun kanssa). Lopputervehdys meni hyvin. Saatiin Iitun kanssa prosentteja 59,348% Ravista ja pysähdyksestä saatiin 7 ja 6,5, mutta vasemmasta laukasta paperiin tuli 4 ja 2. Paperissa luki, että vältä voimakkaita apuja, mikä huvitti itseäni kun edes hirmuisella paukutuksella ei vaan etene.

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu


Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Kuva: Anu Silmu

Iitu sai hetken ensimmäisen luokan jälkeen huilailla ja käveli parkkipaikalla. Verkkamaneesissa sujui taas hyvin ja energisesti ja Iitu esitti upeaa, pyöreää laukkaa. Taas kun Iitu siirtyi kisamaneesiin, meni kaikki motivaatio ja itse eteenpäin liikkuvasta tuli eteeenpäin puserrettava.. Silti Iitu teki hienon radan Helpossa B.ssä! Ohjelma ei ollut niin pitkäveteinen ja yksitoikkoinen kuin HeC ja Senna sai Iitun kulkemaan upeasti pyöreänä lähes koko radan läpi. Ravi oli oikein upeaa, josta tulikin taas seiskat paperiin. Iitun lopulliset prosentit HeB:stä oli 63,654%, eli hieno ensimmäinen kisasuoritus! Lisäksi tuomarilta kehut sujuvasta yhteistyöstä. Ei ne kesäkuun mestikset olekaan enää niin kaukainen haave. Pari starttia B.stä vielä ennen kuin aloitetaan A:n luokat ja täytyy pyytää Iitulle ratsuttajaa työstämään laukan nostoja ja muutenkin vasenta laukkaa.


Kisoista jäi oikein hyvä ja onnistunut fiilis. Iitu reppanakin jaksoi kaksi rataa ja odottelun niiden välissä. Jäin miettimään, että olisko kuitenkin ollut energisempi kun olisi mennyt vain yhden radan.. Noh ehkä jatkossa tehdään niin. Motivaatio työstää Iitun kanssa on nyt korkealla! :) Kuntoa löytyy jo ja sitten pitäisi tiputtaa muutama kymmenen kiloa painoa talvikarvan lisäksi.
Väliajalla on hyvä torkahtaa

Kommentit

Suositut tekstit