Kesä-Simo vs. talvi-Simo

Olen jo aiemminkin aihetta puinut, mutta lienee aika taas avata sanainen arkku Simosta. Simo on ollut oikea lurjus viimeaikoina kun on sinkoillut ja viskonut ratsastajia selästä säännöllisesti. Simo on tehnyt tuota aina (tai ainakin silloin teki jo sitä kun ostin sen). Jo koeratsastuksessakin pukitti minut kahdesti alas selästä. Ennen kuin kukaan pelästyy, että hevonen on vakavasti sairas niin osa on opittua tapaa. Simo on saanut varomattomat ratsastajat viskattua selästä alas ja työt on loppuneet siihen, jolloin Simoa on tahattomasti palkittu ratsastajan selästä heittämisestä. Tästä syystä Simon ratsastuskoulu-urakin tyssäsi lyhyeen kun kaveri pukitteli viskoen tuntilaisia selästään.

Uskoisitko, että tämä viattomalta näyttävä kaveri osaa olla oikea pirulainen välillä?


Simoa on hierottu, jolloin selästä on löytynyt selkeästi jumeja. Vasta kraniosakraalihoito osoitti tarkemmin, että kipupiste on enemmänkin oikeassa takajalassa, mikä aiheuttaa selän lihaksiston epätasapuolisuutta kun Simo yrittää vinoudella kaiketi poistaa painetta takajaloista. Simolla onkin tästä syystä sykyisin käyty klinikalla piikittämässä molemmat takajalat, joka on tuonut helpotusta. Varsinaista nivelrikkoa Simolla ei ole todettu, mutta olihan jaloissa kulumaa ja oikeassa vuohisessa irtopala.



Uskon, että nykyiseen käytökseen vaikutti pitkähkö sairasloma syksyllä ensin takajalkojen piikityksestä ja sitten vasemman etujalan ohentunut antura. Tuolloin Simo seisoskeli reilu kuukauden päivät tarhassa, lyhyitä kävelylenkkejä lukuunottamatta. Simo kääntyi vuoden vaihteessa jo 19 vuotiaaksi, joten vanhalle hevoselle olisi liikunta tärkeää, että pysyy vetreänä. Syksyyn asti Simoa liikutettiin lähes päivittäin, toisinaan oli yksi vapaapäivä viikossa. Sairasloman jälkeen palattiin hiljalleen aiempaan liikutusrytmiin. Simoa pitää liikuttaa oikeastaan joka päivä, jotta ei kerää pöllöenergiaa ja ylipäätään pysyy vetreänä.



Olen ottanut muutama vuosi sitten ostamani back on trackin selänlämmittimen takaisin käyttöön. Koko aikaa sitä ei voi pitää päällä, koska hevoset asustaa pihatossa, mutta laitan sen Simolle muutama tunti ennen liikutusta loimen kanssa päälle. Ainakin luulen, että tuo on auttanut siihen, että Simo ei ole niin jumissa, eikä Simo ole käyttäytynyt ihan niin "tuhmasti" kuin mitä tuossa joulukuun aikana. Jumien avaus pukki tulee aina ensimmäisellä laukkapätkällä, mutta muutoin on mennyt viimeaikoina ihan kivasti. Simo on vaan ollut jokseenkin kuumuva ja on tosissaan joutunut pitelemään maastoissa. Simo on vapaalla heinällä muiden kanssa, mutta ruuaksi saa vain kivennäisen MSM+ ruusunmarjan. Tarvittessa kurkumaa ja pirunkouraa. Olen pyrkinyt liikuttamaan Simoakin monipuolisesti: viikkoon sisältyy useampi ajolenkki ja mäkisissä metsissä rämpimistä. Kevyinä päivinä käydään vain tiellä köpöttelemässä. Simo on onneksi lähdössä innoissaan töihin, joskus jopa niinkin innoissaan lähdössä pihasta, että hyvä kun ehdin hyppäämään kärryjen kyytiin.

Ei auta kuin soitella hierojalle, josko pääsisi vähän avaamaan paikkoja.Suosituksia Tampereen seudulla liikkuvista hevoshierojista otetaan vastaan! Sellainen joka on tottunut hieromaan paksun talviturkin ja rasvakerroksen läpi.


Kommentit

  1. Fanny Niemi-Junkola. Kävi juuri hoitamassa meidän Höpinää ja ihasteli, kun ei sormet jäädy niin paksun turkin läpi hieroessa ollenkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fanni on käynyt meillä ennenkin hieromassa ja antamassa Simolle Kraniosakraalihoitoa ja kesällä Iitun jalkaan laseria. Olen ollut kyllä tyytyväinen ja täytynee jatkaa samalla linjalla :) Ei vaan enää majaile hevosensa kanssa tuossa kilometrin päässä, mutta kaippa kulkee silti Pirkkalaan :) Iitua ei ole koskaan hierottu, pitäisköhän sitäkin jo alkaa hieromaan 😱

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit