Viiikko-ohjelma ja muita kuulumisia

Nyt ollaan päästy taas monipuolisen harrastamisen makuun. Ja ennen kaikkea säännöllisen. Simolle tuli uusi, upea satula, joka ei paina kylkiluihin lyhyemmän penkin ansiosta. Satulassa on hyvin myös lavoille tilaa ja kunnon säkätila.

Iitu lähinnä syö ja nukkuu. Iitu syö jo paljon enemmän kuin Simo, mutta eikös raskaana syödä kahden edestä? ;)

Vauvamasu, 2 kuukautta takana, 9 edessä


Olen täyttänyt oman ja hevosten kalenterin kunnon viikko-ohjelmalla;

MA ajolenkki/maastolenkki Simolla ja Iitulla
TI Koulutunti Simolla ja Iitulla
KE Maasto/koulutunti Simolla ja Iitulla
TO Vapaa
PE alkeistunti Simolla ja Iitulla
LA vapaa/kevyttä maastoilua/juoksutusta
SU Simolla pitkä maastolenkki, Iitulla vapaa

Simo ei tarvitse kuin yhden vapaan tai kevyemmän päivän viikkoon, jotta pysyy kunnossa. Vapaa voi myös sisältää maastakäsittelyä tai kevyttä liikutusta.

Iitun kanssa syksyisessä metsässä

Iitun kanssa sänkkärillä, whii!

Mennääks jo?Ikävä kyllä kraniosakraalihoito sai Simon kovin kipeäksi ja kankeaksi ja tuon hoidon yhteydessä ilmeisesti oikeassa takapolvessa ollut jumi aukesi ja kaikki oikeaan kierrokseen tehtävät tehtävät ovat olleet hyvin hankalia. Laukka ei noussut senkään vertaa mitä ennen. Esimerkiksi pohkeenväistö oli ihan mahdotonta oikeaa kierrokseen, ei astunut lainkaan takajaloilla ristiin. Vasempaan kierrokseen Simo meni pohkeenväistöä kevyesti. Maastoillessa polvi ei vaivaa kun mennään suoraan ja siellä Simo meneekin innokkaasti. Pari viikkoa tuo vaivasi, mutta nyt Simo on selvästi aiempaa parempi. Simo hakee itse muotoon kun istuu itse hiljaa selässä ja vähän myötää. Laukka pyörii niin oikeaan kuin vasempaan kierrokseen. Mikä tärkeintä, oikea laukka nousee oikeaan kierrokseen, Ei enää tarjoa sitä väärää.

Pojat matkalla maneesille

Esteen korjaus

Simo skarppina

Loppukäynnit menossa

Pakollinen maneesiposeeraus


Monet pitää kraniosakraalia humpuukina ja samaa mieltä olin itsekin, mutta jos sillä on tälläisia vaikutuksia niin suosittelen kyllä kokeilemaan!

Simon polvea kylmätään nyt aina liikutuksen jälkeen savella


Yllätyin myös miten helppoa oli löytää Simolla uusi satula. Olin löytänyt uuden satulan kahden päivän sisällä siitä kun laitoin ostoilmoitukset. Myös Simon vanhan satulan myynti onnistui päivässä ja kyselyjä tuli vielä senkin jälkeen kun satula oli jo myyty. Olen kuullut melkoisia kauhukertomuksia sopivan satulan löytämisestä ja nettikirppiksistä yleensä, mutta minulla on aina sujunut kaupat hyvin. Olin sitten tavaran myyjä tai ostaja.

Uusi Supremen 16,5 yleispenkki ja huomaa pintelit, jotka näyttää aivan hullunkuriselta Simolla :'D


Olen saanut siis meidän omalle tallille kouluvalmentajan, joka pitää koulutuntia meille tiistaisin. Itse osallistun vuorotellen Iitulla ja Simolla. Iituhan osasi helposti pohkeenväistöt ja laukannostot palatessaan 1,5 vuotta sitten ratsutuksesta. Noh kun me ei olla oikeastaan muuta kuin maastoiltu niin asiat on unohtuneet. Iitua ei ole koskaan varsinaisesti opetettu peruuttamaan. Maastossa olen saanut Iitun peruuttamaan kyllä hankalista paikoista, joten sinänsä se on tullut tutuksi. Toissa viikolla harjoiteltiin koulutunnilla ihan pysähdyksiä, peruutuksia ja Iitulle uutta juttua; pohkeenväistöä pysähdyksissä. Pakko myöntää, että itse olen mennyt pohkeenväistöä vaan käynnissä ja ravissa, joten tuo pysähdyksistä oli myös minulle uusi juttu ja osoittautuikin yllättävän haasteelliseksi. Pikkuhiljaa Iitu kuitenkin oppi, mitä siltä haluttiin. Tosin koska Iitu oli juuri oppinut peruuttamaan, tarjosi se pohkeenväistöä peruuttamalla ja sitä mentiinkin muutama kerta, ennen kuin Iitu hoksasi liikkua eteen ja sivulle. Laukkaympyrä meillä totisesti vaati työtä. Joudun kovasti pumppaamaan Iitua eteenpäin, ettei laukka tipu raville, mikä vaikuttaa omaan istuntaan ja olemukseen. Lisäksi jostain kumman syystä Iitu ottaa ns. ajolähdön oikeaan kierrokseen. Ei nosta laukkaa vaan ajaa itsensä laukkaan. Joutuu paljon rauhoittamaan vauhtia ja tekemään puolipidätteitä, että saa nostamaan. Vasempaan kierrokseen Iitu nostaa hienosti ja laukka on maltillista, ei samanlaista kaahausta kuin oikeaan kierrokseen.


Odotellaan Simon kanssa lenkkiseuraa


Norpan kanssa maastossa


Eli summa summaarum, vaaditaan vasempaan kierrokseen työskentelyä enemmän molempien kanssa ja paljon laukan nostoja.

Muista kuulumisista sen verran, että tarhan kunnostustyöt on saatu valmiiksi. Uusi hieno, katettu lantala on valmis ja ensi viikolla tarhaan lisätään neljä himmeää valoa, jotka palavat 24/7 ja kolme kirkasta työvaloa, jotka laitetaan katkaisimesta päälle ja näen niiden avulla siivota tarhaa ja ruokkia hevosia :) Kirjoittelen ja laitan kuvia uusitusta tarhasta kohtapuoliin kun otan hevoset tarhaan. Tänään kävin hakemassa Teivosta Equimaxia, jotta saadaan madotettua heti kun otetaan tarhaan.

Iitun ja Tofan hoitohetki

Päällikkö tuli paikalle katsastamaan tilanteen

Pääsiskö jo tarhaan?

Kommentit

Suositut tekstit