Kengättömän unelma; Scoot Boots

Tänään se hartaasti odotettu paketti saapui postista. Tilasin nimittäin Wammalan tilalta australialaiset Scoot Bootsit. Avasin innosta piukeena paketin ja voi mitä sieltä paljastuikaan... Bootsit ovat todella kevyet ja taipuisat. Näyttävät kovilta, mutta ovat kumia.



Bootseja olisi saatavana myös pinkeillä, turkooseilla ja mustilla soljilla, mutta violetti on ihan Simon väri ja mätsää varusteisiin.

Nämä bootsit istuvat kuin hanska! Kokeilin ensimmäiseksi etujalkoihin ja sinne ne sujahti ja istui tiiviisti kavion ympärille. Vähän sai ähistä, että sai venytettyä soljet kiinni, mutta kun oikea tekniikka löytyi, sujui se kuin rasvattu. Täytyy vaan toivoa, ettei Simon kaviot tuosta enää leviä sillä tämä on suurin koko mikä löytyy..






Takasiin minä nämä ostin kun vitosen Simplet sujahtaa liiankin hyvin jalkaan ja Simo laahustaa takajalkojaan. Neloset taas ei mene millään kavion ympäri. Testasin näitä myös taakse ja sinnekin istui kuin valettu!

Kävimme tänään tiellä lenkillä. Tiellä oli inhottavia pikkukiviä, mutta ei tuntunut missään. Nämä tossut toimivat tosi hyvin. Lenkin jälkeen lähtivät helposti jalasta ja minun ei muuta tarvinnut kuin huuhtaista vedellä ja pöly aivan liukui pois pinnasta. Upeaa! Huomenna laitan nuo metsään, märälle ja mutaiselle pohjalle testiin vielä. Olen aivan rakastunut näihin! Jos minulla olisi ylimääräistä, tilaisin vielä Simolle toisen samanlaisen parin ja Iitulle kaksi paria pienempää kokoa. Parhaat 200 euroa, mitä olen sijoittanut hevostarvikkeisiin!




Mukana paketissa tuli vielä varaosia ja gaitersit, joilla saa pehmustettua tuon vuohisten ympäri menevän osan. Näillä on niin karvaiset jalat, että eivät kyllä tarvitse lisäpehmustetta yhtään enempää.

Nappasinpa kuvat myös Iitun bootseista. Iitullahan yhtäkkiä kutistui etukaviot jostain kumman syystä ja kolmosen tossut alkoivat pyöriä jaloissa. Siispä siirsin kakkosen Cavallon Simplet etusiin ja tilasin takasiin Sportit. Simplet ovat nahkaa ja Sportit kangasta. Tykkään paljon enemmän noista Sporteista, mutta nekin joutavat romukomppaan näiden ihanan helppojen Scoottien tieltä.


Bootsien kanssa samaan pakettiin tilasin myös jo jonkin aikaa haaveilemani Radius Raspin.


Raastinraudalta näyttävä vehje istuu hyvin käteen ja toimii kaarevan muotonsa vuoksi erinomaisesti ylläpitämään kavioita vuolijan käyntien välissä.




Tässä kuvassa näkyy Simon kavioissa oleva irtoseinämä, johon inhottavasti pyrkii kaikki pikkukivet, mutta ei auta kuin puhdistaa ja raspailla sitkeästi. Täytyy ottaa kuvaa sitten, miten kavio on kehittynyt kun pääsen enemmän käyttämään Radius Raspia.

Tätä kombinaatiota ei voi kuin suositella!

Kommentit

  1. Hei! Minkä kokoiset sinulla nuo scootit ovat ja minkä kokoisessa kaviossa? :D itse olen noita kuolannut, mutta monessa paikassa luki, että kokotaulukko ei ihan pidä paikkaansa ja sovitussettiä joutuu odottamaan tosi pitkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en kanssa jaksanut sovitussettiä odottaa vaan vertasin simplejen ja näiden kokoja keskenään (netistä löytyy kokotaulukot, joissa kerrottu bootsien koot millimetreissä) käytössä on ollut Simplet kokoa 5, jotka vastaa Scootien kokoa 8. Tuo on isoin koko mikä Scooteista löytyy. Riskinotto kannatti tällä kertaa ja oli sopivat :) Rautakenkä on aiemmin ollut kokoa 5 tai levitetty 4. Tsemppiä kokeiluun! Nuohan saa palauttaa jos ovat väärän kokoiset mutta silloin postikulut tulee maksaa itse.

      Poista
  2. Yritin googlettaa scootien kokotaulukkoa ja päädyin blogiisi. Hankalasti wammalan sivuilla se kokotaulukko tai sit olen sokea. Kova oli lukea sun kokemuksia. Tuota radiustaki oon kattonu mut taidan jatkaa suoralla raspilla ku sen justiinsa tilasin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Itse löysin kokotaulukon googlettamalla "scoot boot size" ja vertasin sitä Cavallon Simplejen kokotaulukkoon. Olen nyt tilannut yhteensä kaksi paria Scootteja. Yhdet kokoa 8 ja yhdet kokoa 4. Molemmat koot ovat istuneet todella hyvin vaikka kokoa 4 käyttävällä hevosella on hieman lättänät kaviot :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä, nyt on tilattu meillekin vertailemalla gloven kokotaulukkoon🙂, toiv tulee oikea koko.

      Poista
  3. Heippa, liityin lukijaksi. Mielenkiintoinen blogi ja söpöjä hevosia. Googlailin näitä bootseja ja eksyin tänne. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit