Hellettä, heinätöitä ja uusi tulokas

12.07. Melkein kuukausi on vierähtänyt kun viimeksi päivitin kuulumisia. Kiirettä on pitänyt heinätöissä ja pihan sekä tallin valmistelussa hevosia varten. Simo nauttii täysin rinnoin olostaan Majantallilla. Laumaelämä on tehnyt hyvää. Vasta hetki sitten ymmärsin, miksi Simo oli aiemmin niin vaikea.. Se vietti yöt sisällä karsinassa ja päivät pienessä tarhassa. Simo todennäköisesti turhautui ja purki ylimääräistä energiaa temppuilemalla. Nyt se kulkee kuin ihmisen mieli, koska se elää laitumella ja käy välillä pihatossa juomassa ja torkkumassa. Laidun on valtavan iso ja on hienoa seurata lauman vaellusta. Simo on joutunut hankaluuksiin lauman muiden jäsenten kanssa välillä ja ottanut osumia. Kylki on nimittäin täynnä hampaiden ja kavioiden jälkiä. Mutta on Simo myös ystävystynyt muiden kanssa ja tuntuu löytäneen paikkansa :) Minun täytyy myös oman pihan tallia käyttää pihattona, jotta Simo pääsee kulkemaan sisään ja ulos oman mielensä mukaan.





Sitten lisää ilouutisia. Kävin katsomassa tuossa pari viikkoa sitten Salossa ihanaa, kolmevuotiasta vuonotammaa, jonka päätin ostaa heti kun näin sen. Se muuttaa myös meille elokuun alkupuolella Simon seuraksi. Tamma on todella hyväsukuinen, isä on Kim Hero ja emänisä on Ljosprins. Tamma antoi nätisti nostaa jalat ja kun taluttelin ja väistätin sitä se totteli hienosti. Taluttaessa kulki kevyellä tuntumalla eikä jyrännyt niin kuin Simo joskus jyrää, varsinkin uusien ihmisten kanssa. Ihana tyttö! Tuskin maltan odottaa yhteisen taipaleemme alkua. :)



Teen kaupat Iitusta oikein luotettavan kasvattajan kanssa, jolla oli paljon Russ -poneja ja shettiksiä, karjan, kanojen ja lampaiden lisäksi. Kun ostin ensimmäistä kertaa hevosta, tuntui että silloin meni kaikki pieleen. Simo oli paikan ainoa hevonen ja omakotitalon pihassa. Silloin jo olisi pitänyt hälytyskellojen soida... Simo jyräsi taluttaessa ja pukitti minut alas selästä. Edellinen omistaja sanoi että Simo on ollut liikkumatta useamman viikon, että johtuu siitä ja minä hölmönä uskoin. Jos itse olisin myymässä hevosta kertoisin avoimesti kaikki viat ja ongelmat ja myös taidot.. Olin liian sinisilmäinen. Alku Simon kanssa oli hankalaa ja epätoivon hetkinä mietin, miksi menin ostamaan hevosen, jolla ei voi edes ratsastaa. Kaiken lisäksi maksoin Simosta liikaa, vaikka sainkin varusteita ison kasan mukaan... Simo oli todella lihava ja huonokuntoinen, niin hinnan olisi pitänyt olla 3000 kieppeillä, vaikka olikin vuono. Simo oli myös aika vanha jo ostaessani sen (14) ja arvo vain laskee vaikka pumppaisin sen kuinka hyvään kuntoon. Onneksi en luovuttanut vaan jaksoin sitkeästi kaikki pukittelut ja sinkoilut! Nyt minulla on ihan paras ja kiltein kaveri, jonka kanssa nautin elämästä ja pitkistä maastolenkeistä ja johon voin luottaa <3



Olemme maastoilleet Simon kanssa paljon kahdestaan. Simo on todella luotettava ja vaihdoin olympia kuolaimetkin takaisin oliiveihin, koska kovemmalle kuolaimelle ei ollut enää tarvetta. Simo kulkee reipasta vauhtia korvat hörössä. Maastossa ravaillaan ja laukkaillaan rauhallisesti. Myös takaisin tallille köpötellään rauhassa vaikka palattaisiinkin samoja jälkiä. Välillä saamme maastoon seuraa suomenhevosista, jotka toimivat hyvänä vetoapuna Simolle. Simo pysyy hienosti ison suomenhevosen mukana laukassa. Hieman Simoa pienempi suomenhevonen jää kauas taakse kun oikein päästellään. Neliä ei ole vielä menty. Pitäisi mennä jonnekkin sänkipellolle tai metsäsuoralle, jossa on hyvä pohja ja antaa mennä.



Simolla ei ole tällä hetkellä kenkiä kuin edessä. Oli muuten uskomattoman vaikeaa saada kengittäjää kesäkuulla, vaikka olemme tallilla, eikä pelkällä laitumella! Takana käytämme edelleen maastoillessa Cavallon Simple bootseja, kokoa 5. (Tilasin nyt myös kokoa 4 olevat bootsit) Olen ahkerasti kastellut kavioita ja rasvannut niitä, jotta pysyisivät kosteina. Vaikka bootsien käytössä on oma vaivansa kun niitä joutuu peseen ja rasvaileen joka kerta, olen harkinnut kokonaan kengättömyyttä, mikäli se Simolle sopii.





Kommentit

Suositut tekstit