Iitu lopettaa etenemisen, kun ratsastaja istuu alas

Iitun kanssa on jo jonkin aikaa ollut hankaluuksia liikkuvuuden kanssa. Iitu ottaa aika lyhyttä askelta ja ravin tai laukan tahti tuntuu olevan aina sama. On hankalaa saada minkäänlaisia keskiaskellajeja irti. Klinikalla tutkittiin elokuulla, eikä mitään vikaa varsinaisesti ole. Pyysin kuitenkin Tmi Fanni Niemi-Junkolan hieromaan Iitua pitkästä aikaa. Onhan edellisestä käynnistä jo vuosi! Fanni hoitaa hevosia hieronnan lisäksi karniosakraalin, faskiamanipulaation ja laserin avulla, joten Iitu sai totisesti kokonaisvaltaisen hoidon kerralla. 

Alkuun kerroin Iitun hankaluuksista, että erityisesti vasen kierros tuottaa ongelmia, kun Iitu puree kuolaimeen kiinni eikä myötää kunnolla. Hammaspiikkejä ei ole, joten siitä ei tällä kertaa johdu. Kaulasta löytyikin kunnon jumi oikealta puolelta, joten ei ihme, että ei asetu kunnolla vasemmalle.

Kuva syyskuun lopulta


Kuvailin myös, että Iitu kipittää lähinnä lyhyttä pikkukivaa ravia, eikä jalka veny eteen. Takaa-eteen -liikesuunta olikin se, mihin hoidossa keskityttiin. Iitu ei alkuun millään halunnut ojentaa oikeaa jalkaansa eteen, mutta hoidon lopulla sekin onnistui.

Kerroin, että kaikki vähäinenkin liike ja vauhti kuolee viimeistään siinä vaiheessa, kun ratsastaja istuu alas satulaan. Keventäessä ravia vauhtia löytyy ja samoin kevyessä istunnassa laukatessa. Selkä olikin vasemmalta aika jumissa, joten sitäkin työstettiin tovi auki. 

Tämä kuva näyttäää hoidetut alueet

 Iitu hoidetaan uudestaan kuukauden kuluttua ja seurailen siihen asti, tuleeko muutosta.

Kommentit

Suositut tekstit